DJ Monday 6. na svetovni lestvici z miksom, ki ga je vrtel v Prulčku


Wohoouu, res veseli in že kar malo ponosni na DJ Monday-a in njegov miks, ki ga je vrtel v Prulčku na predbožičnem Exciteu! Kar ne moremo skriti našega navdušenja, da se je pondelkov Jaka s temle svojim kulskim miksom, ki smo ga še nedolgo nazaj poslušali na našem odru, uvrstil na zavidljivo 6. mesto na svetovni lestvici na MixCloud-u! Yesss!


Jaka Pondelek, bolj znan kot DJ Monday, zaljubljen v glasbo, odkar se je rodil, zase pravi, da so ga divje, najstniške zabave in iskanje večne mladosti, po receptu »dolge noči, kratki dnevi«, pred 20 leti pripeljale do rezidence DJ-a v takrat priljubljenem ljubljanskem lokalu.

Stalni stik z glasbo, odkrivanje glasbenih arhivov, mala merica skušnjave po nastopanju ter čudovita lastnost biti »ljudski človek« mu omogočajo, da to postane njegov poklic. Reče mu raje poslanstvo, je bolj romantično.

Odkriva funk, disco, house, všeč so mu elektronika in kitare, glasba drugih kultur in narodov. Glasba igra povsod. Vedno vse sliši in ovrednoti. Ceni pravo selekcijo, fino zaporedje. Toliko bolj, če je v harmoniji z dobro tehnično izvedbo, pa naj gre za rock koncert ali DJ set.

V svojih DJ nastopih stremi k načelu, da je glasba za ljudi. Biti mora primerna času, prostoru, dogodku in občinstvu. Pa naj gre za klubsko zabavo ali background špil. Pomembno mu je, da čuti, da je ljudem good. Da ropota, ko je to potrebno ali pa jih kdaj tudi nežno poboža. Tako skupaj s poslušalci odkriva nekaj novega, redko slišanega ali pa se skupaj z njimi samo prepusti klasičnemu zabavnemu repertoarju.

Seveda tudi sam komaj čaka in se veseli tistega čudovitega popandemičnega obdobja, ko bodo glasbeniki prilezli iz svojih brlogov. Do takrat pa je to idealen čas za osvežitev, kreativo. Naj vse malo zadiha in razvije popolno aromo, tako kot rdeče vino, pravi.


Čestitke, res smo veseli zate, Jaka Pondelek! Tudi mi se že noro veselimo postpandemičnega obdobja, ko boš spet zamiksal skupaj z nami v Prulčku!

Do takrat pa, dragi ljudje, spremljajte, šerajte, komentirajte naše objave na FB, IG, in uživajte skupaj s nami in takšnimi glasbenimi legendami, kot je DJ Monday, online!

mixcloud.com/jaka-pondelek/
soundcloud.com/jaka-pondelek/tracks
facebook.com/mondaydeejay