12. - 17. oktober (№42)

Maria Keck

Na žalost vas moramo obvestiti, da so tudi v tem tednu vsi koncerti odpovedani.

13. 10. tor / Just Friends Quartet
15. 10. čet / Excite!
16. 10. pet / Jarana: Soul-funk-blues fusion
17. 10. sob / Balkan Open - Gypsy Night

Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

13. 10. tor / Just Friends Quartet


Just Friends Quartet je klasična, tradicionalno orientirana jazzovska combo zasedba, ki goji in na novo interpertira zven kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja Kvartet je leta 2018 CD ploščo z naslovom 'Sitting in the shade', letos pa svež avtorski album z naslovom 'Swinging all the way' z avtorsko glasbo pianista Marka Petrušiča. Igranje prearanžiranih standardov so nadgradili z originalno avtorsko glasbo, napisano v tradicionalnem jazzovskem duhu. Tradicija je neizčrpen vir navdiha, saj je v njej moč odkriti in reinterpretirati najbolj esencialne elemente, zaradi katerih ima jazz specifičen zvok, to pa so predvsem ritmični drive, harmonske strukture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Zasedba:
Marko Petrušič: klavir;
Bojan Volk: saksofon;
Nikola Matošič: kontrabas;
Uroš Nemanič: bobni;◬ Na začetek

15. 10. čet / Excite!

Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.◬ Na začetek

16. 10. pet / Jarana: Soul-funk-blues fusion


Maria Keck - voice, looper
Jaxhe - acoustic guitar
Jelena Milojević - bass guitar, electric guitar◬ Na začetek

17. 10. sob / Balkan Open - Gypsy Night


En krat mesečno sobotni Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

Jelena Soro - vokal, oboaVabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.
Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.
(Balkan Jam Real Book http://bit.ly/BalkanBook40 )
Vstop prost! (Priporočen prostovoljni prispevek 5e.)

◬ Na začetek