27. - 31 julij (№31)

Ansambel Terca

29. 7. sre / Ansambel Terca
30. 7. čet / Excite!
31. 7. pet / Der Šenster Gob

Začetek koncertov ob 20:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

29. 7. sre / Ansambel Terca


Na rahlo soparen poletni večer, so se tri mlade dame odločile, da je zadnji čas, da naredijo band, ki bo predstavljal vse kar imajo rade. Čudovite nežne napeve, iskriva, rahlo hudomušna besedila, “diva momente”, lepo uglašeno večglasno petje (v tercah, kakopak) in seveda ena drugo. Tako se je rodil Ansambel Terca. Zakaj ravno terca? Ker je to najbolj ljudski in najbolj uporabljen interval v večglasnem petju, ki ga dekleta več kot obožujejo. Ker so tri samosvoje ženske na kupu, ki se v svoji različnosti tako lepo dopolnjujejo, da delujejo harmonično in zato ker jim tako zelo pristoji, da so druge opcije zvodenele.

Dve pevki, obe diplomiranki celovškega glasbenega konzervatorija za jazz, in kitaristka, ki ta laskavi naziv na isti šoli še pridobiva.

Ustvarjajo svojo glasbo, ki zelo diši po jazzu, najraje pa zaigrajo pesmi (za enkrat še) bolj znanih in uspešnejših kolegov, kot so Amy Winehouse, Michael Jackson, Lianne La Havas, Emily King.

Kljub temu, da so nepozaben trojček, pogosto zraven povabijo še kolege, da je “terca doživetje” kar se da popolno. Tokrat bodo v svoji nežni družbi gostile še dve prelestni gospodični, študentki petja prii Anji Hrastovšek. Skupaj se bodo malce potopile v prijetno popularne napeve Billie Elish.

Z vami bodo:
Maša But - vokal
Anja Hrastovšek - vokal
Urška Supej - kitara
Laura Cankar in Sara Kovačič - posebni gostji na vokalih





◬ Na začetek

30. 7. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.





◬ Na začetek

31. 7. pet / Der Šenster Gob


Der Šenster Gob is a band from Prague, that plays mainly traditional gypsy and jewish music of the eastern Europe. They will make you dance, cry, smile and sing their songs from the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Romania, Russia and other countries of the eastern cultural region. Their instruments are a double-bass, a guitar, a violin and a clarinet.

During their musical travels, they‘ve crossed the whole Europe and part of Asia and collected tones of inspiration and memories, of songs and musical experience. Come to see them and spend one evening with them!




◬ Na začetek