3. - 8. avgust (№32)

Tony Rose

3. 8. čet / Tony Rose
5. 8. sre / The Rusks
6. 8. čet / Excite!
8. 8. sob / Getonka

Začetek koncertov ob 20:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

3. 8. čet / Tony Rose


Tony Rose is a citizen of the world. Originally from Scotland, he left there as a teenager, guitar in hand. Many years and many roads later, he can be found mostly in Prague, Czech Republic. As an accomplished songwriter, many international artists cover his mix of country, blues and folk originals. He has played in a number of bands, most notably Impure Thoughts and Two Dollar Bash in Berlin and the Band of Jakeys and the DalTones in Prague. As a solo artist and performer he released the highly acclaimed album "Medicine Tunes" on Cannery Row Records.

◬ Na začetek

5. 8. sre / The Rusks


Od Logatca do Ljubljane, iz vseh glasbenih vetrov zbrana druščina sliši na ime Prepečenci/ The Rusks. Njihov glasbeni začetek sega v leto 2013, ko so nastopili na že legendarnem festivalu Ethno Histeria, kjer so namesto načrtovanega 45 minutnega nastopa igrali skoraj 3 ure. V takratni devet članski zasedbi so igrali vse od etna, rock-a, soul-a, bluesa, jazz-a, reggae-ja,... trenutno pa zasedbo sestavljajo štirje člani, ki so se oprijeli težkega rock'n'roll-a, ta se pa je razvil na akustični kitari frontmana skupine Simona Urbasa. Na prvencu skupine Simon&Prepečenci je prav ta vpliv akustične kitare prepoznaven. Medtem ko je drugi album, ki bo izšel letos, po zvoku bolj podoben hibridu med Nirvano in blues-om.

◬ Na začetek

6. 8. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.

https://youtu.be/urVwRQO3PtI◬ Na začetek

8. 8. sob / Getonka


Kvartet Getonka bo navdušil vse, ki se radi prepustijo čutni interpretaciji znanih in manj znanih tradicionalnih pesmi. Pesmi, ki so ob enem poskočne in melanholične, ki nam prebujajo spomine in nas odpeljejo na pot v neznano. Pesmi, ki v uri in pol publiki pričarajo iskriv in barvit svet poln hrepenenja in nostalgije. To so pesmi prednikov, ki jih podajamo prihodnjim generacijam. Pesmi daljnih krajev, ki smo jih začutili kot svoje, pa tudi domače pesmi, katerih čustven naboj lahko zaznajo poslušalci po vsem svetu. Pesmi, ki vsaka na svoj način pripovedujejo o ljubezni.

Getonka poustvarja glasbeno izročilo različnih evropskih tradicij. Njihov repertoar zajema paleto zvrsti, med katerimi najdemo tako sevdah, rembetiko, cigansko glasbo, starogradske pesmi, kot tudi pesmi s pridihom renesančne Italije in Španije.

Getonkini aranžmaji prinašajo duh časa in prostora v katerem so pesmi nastale. Popeljejo nas na popotovanje iz Slovenije preko celega Balkana do slovanskega in Bližnjega vzhoda, ter nazaj po obalah Mediterana do Italije in Španije.

Pashalina Pop Gligorova - vokal, tamburin,
Maruša Jenič - violina,
Boštjan Benčič - kontrabas, kitara
Bojan Rajh - kitara, tamburica

◬ Na začetek