15. - 20. junij (№25)

Maria Keck in Tomaž Pačnik

17. 6. sre / Yatanu
18. 6. čet / Excite! BorZ
19. 6. pet / Prulers
20. 6. sob / Ex Auro - Maria Keck in Tomaž Pačnik

Začetek koncertov ob 19:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

17. 6. sre / Yatanu


Yatanu je nov projekt multi-inštrumentalista Jana Tomšiča. Mnogi ga poznate po njegovih ostalih podvigih, kot so band Caminoigra, Etno disko in Yanu. Jan spleta svojo glasbo s pomočjo številnih inštrumentov, začini pa jo s svojim izjemnim vokalom. Skozi njegove pesmi veje svetovljanski duh, ki vabi na čutna popotovanja v globine srca.

Tokrat nastopa z bobnarjem Bor Zakonjškom. Ustvarila bosta edinstveno priložnost za svobodni ples ob organski glasbi s pestrim naborom pesmi; od kontemplativnih melodij do divjih ritmov, v afriških, latino in arabskih barvah.





◬ Na začetek

18. 6. čet / Excite! BorZ


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BorZ 


Dobrodošli na še en prulčkov četrtek, tokrat skupaj z BorZ!

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki se predaja klasiki, jazzu, afriški, afrokubanski, vzhodnjaški muziki, bluzu in funku.

Soustanovitelj benda Moonlight Sky je koncertiral doma in v tujini, glasbeno pot pa nadaljeval s skupino CikCak, v kateri je igra muziko, zgrajeno na izročilu malijskih blues kitaristov. Kot bobnar je sodeloval tudi z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Galom Gjurinom, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Matijo Krečičem ...

V zasedbi BorZ se predstavlja v afrobeat-funk-blues-jazz zgodbi, z bendom, ki ga ob njem tvorijo še saksofonistka Jasna Kmetec (redna gostja Prismojenih profesorjev), basistom Aljošo Strugo in kitaristom Julijanom Eričem (soustanovitelj Profesorjev). Razvijajo glasbo, ki je v našem prostoru nekaj svežega in se počasi odpirajo širšemu občinstvu. Igrajo glasbo trenutka ter se prepuščajo spontanim občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo.

Jasna Kmetec (saksofon)
Julijan Erič (kitara)
Aljoša Struga (bas)
Bor Zakonjsek (bobni)





◬ Na začetek

19. 6. pet / Prulers


Po lanskem uspešnem debutu se po preloženem terminu zaradi jebene karantene na Prulčkov legendarni oder *končno* vračajo Prulers, ki bodo ipak pokazali sredinec tako biološkim kot družbenim virusom, ki še kar razsajajo naokoli.

Kot že za veliko noč obljubljeno z especialnima gostjama in kljub lockdownu še naprej v izvrstni formi v predstavi, ki je v teh čudnih časih ne gre zamuditi.

Se vidimo doma na Prulah!

Sexy - bobni
Urca - bas
Sever - kitara





◬ Na začetek

20. 6. sob / Ex Auro - Maria Keck in Tomaž Pačnik


EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik. Gre za rezultat njunega skupnega raziskovanja ter izjemno zvočno popotovanje, skozi katerega na kreativen način in v sodobnih in živih priredbah predstavljata mešanico flamenca ter ostalih, z njim povezanih eksotičnih glasbenih zvrsti.

Napetost, ki jo v prostoru ustvarita že s prihodom na oder, poslušalcu postopoma odstira najglobjo čustva, ga vodi skozi lastne zgodbe ter intimno nostalgijo, proži bitko med egom in razgaljenostjo, energija v prostoru pa mu skozi čutne melodije in zvoke slej ko prej odpre vrata ter ga povabi v stanje rahle zamaknjenosti...

Maria Keck – vokal, ples
Tomaž Pačnik – klavir



Več o nastopajočih: fb.com/exauro.worldmusic


◬ Na začetek