1. - 6. junij (№23)

Maria Keck in Tomaž Pačnik

3. 6. sre / Um & Kuna - freestyle show
4. 6. čet / Excite unplugged!
5. 6. pet / Kolesarski (pevski) zbor
6. 6. sob / Ex Auro - Maria Keck in Tomaž Pačnik prestavljen na 20. 6.

Začetek koncertov ob 19:00.
Koncerte imamo na zunanjem odru. V primeru dežja se koncert prestavi.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

3. 6. sre / Um & Kuna - freestyle show


Improvizirano bosta rapala Urh Mlakar in Igor Kuna znana pod imenoma UM & KUNA. Ritmično jima bo hrbet čuval eden in edini Tin Vidnjevič - DJ L.T.

Ste kdaj želeli slišati pesem o zaljubljenem avokadu ali pa zgodbo o golobu Mihaelu? To bo tisti večer mogoče! Naredili bomo pesem, ki si jo boste zaželeli vi in kdo ve, kam nas lahko odnese 🙂 Morda se bo zgodila pesem prav o vas ali pa o vašem psu!





◬ Na začetek

4. 6. čet / Excite unplugged!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.





◬ Na začetek

5. 6. pet / Kolesarski (pevski) zbor


Kolesarski (pevski) zbor je v preteklem mesecu nastala barvita druščina entuzijastov na kolesih, vseh starosti, spolov in barv. Poleg tega, da so ozaveščeni državljani in državljanke republike Slovenije, ki jim je mar za svojo prihodnost, nadvse radi skrbijo tudi za zdrav duh v zdravem telesu. Z rednim tedenskim petkovim večernim udejstvovanjem, prispevajo k dvigu vibracije na celotnem ozemlju Slovenije ter pogrejejo srce tudi tistim bolj mirujočim sodržavljanom in sodržavljankam. Med sedaj že ustaljeno rekreacijo poskrbijo tudi za zvočno uglaševanje, vzklike, mimiko in spontanost, kar je vse mantra njihovega skupnega sporočila. Včasih tudi utihnejo, ali si tega zaželijo, saj so tišina, globoki vdihi pomemben del petja in vadbe, kakor tudi improvizacije. Tako bo do nadaljnega … upajo, da se vaje zaključijo pred poletnimi počitnicami s finalnim koncertom. S prihodom jeseni si želijo nečesa drugega, vsekakor ne istih vaj, saj so že sedaj polni kreativnih idej za naprej…

Kolesarki (pevski) zbor želi širiti svoje vrste tudi na pehoto in druge oblike premikanja, v smislu vse kar lazi in gre. Dobrodošlo je tudi mirovanje, če je le prisotnost. Tako vabljeni tudi vsi tisti, ki vam kolo ni po godu ali si ga ne morete privoščiti (za 2000 eurov). Po končani ulični rekreaciji, ki se zaokroži na vsem poznanem trgu, toplo vabljeni vsi, ki boste del ali podpirate petkovo gibanje, da se nam pridružite v Prulčku. V izraz podpore tistim, ki jo rabijo ali kot sogovorniki v debati o pomembnih kulturno-izobraževalnih temah in akcijah. Bodimo bolj proaktivni (in manj reaktivni) soustvarjalci družbene dinamike in kulturnih vsebin v teh prevratnih časih za Slovenijo in svet.



◬ Na začetek

6. 6. sob / Ex Auro - Maria Keck in Tomaž Pačnik


EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik. Gre za rezultat njunega skupnega raziskovanja ter izjemno zvočno popotovanje, skozi katerega na kreativen način in v sodobnih in živih priredbah predstavljata mešanico flamenca ter ostalih, z njim povezanih eksotičnih glasbenih zvrsti.

Napetost, ki jo v prostoru ustvarita že s prihodom na oder, poslušalcu postopoma odstira najglobjo čustva, ga vodi skozi lastne zgodbe ter intimno nostalgijo, proži bitko med egom in razgaljenostjo, energija v prostoru pa mu skozi čutne melodije in zvoke slej ko prej odpre vrata ter ga povabi v stanje rahle zamaknjenosti...

Maria Keck – vokal, ples
Tomaž Pačnik – klavir



Več informacij na facebook.com/exauro.worldmusic




◬ Na začetek