Maj 2020

Jelena Soro

16. 5. sob / Balkan Open Jam - Etno balade

18. 5. pon / Pivski & Panter
21. 5. čet / Excite unplugged! High Spirit Low Damage
23. 5. sob / Trio Lumi

25. 5. pon / Domen Don Holc
27. 5. sre / Getonka
30. 5. sob / Soul Jazz in Jaz

Začetek koncertov ob 19:00.
Koncerte imamo na zunanjem odru. V primeru dežja se koncert prestavi.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

16. 5. sob / Balkan Open - Etno balade


En krat mesečno sobotni Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

Jelena Soro - vokal, oboa
Aleksander Kozmic - kitara
Juan Huerfano Torres - kitara



◬ Na začetek

18. 5. pon / Pivski & Panter


V Prulček prihaja duet, ki z intimno in doživeto interpretacijo potrjuje, da sta za ustvarjanje dobrega vzdušja dovolj že kitara in glas! Člana zasedbe Spotless Minds igrata avtorsko glasbo v posebni akustični preobleki. Morda pa vas vmes presenetita prav z vašim najljubšim hitom iz nabora uspešnic starega rocka. Pustite se presenetiti! 🎶



◬ Na začetek

21. 5. čet / Excite unplugged! High Spirit Low Damage


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.

High Spirit Low Damage (Jamming' with friends)
Lepo vabljeni, da se po dolgem času srečamo, tam kjer smo doma!
Na Prulčkovem vrtu ob poživljajoči glasbi za dušo in telo!

Jasna Kmetec - saksofon
Marko Petrič - bas kitara
Andrej Tomazin - tolkala
Zlatko Djogič - cajon
Julijan Erič - kitara, vokal





◬ Na začetek

23. 5. sob / Trio Lumi


Lumi je skupina treh prijateljev, ki jih povezuje skupna ljubezen do igranja ljudske glasbe. Povezujejo različne glasbene tradicije iz Skandinavije in Balkana, začinjenimi s harmonijami in ritmi, vzetih iz drugih glasbenih žanrov različnih dežel. Uporabljajo godala v vseh njihovih zmožnostih in jim dodajajo širino v melodijah, harmonijah in ritmih. Njihove aranžmaje bi lahko opisali kot nepričakovane in drzne, a vseeno z veliko mero spoštovanja do tradicije.

Zasedba:
Saimi Kortelaine, violina
Oskar Longyka, violina
Urban Megušar, violončelo





◬ Na začetek

25. 5. pon / Domen Don Holc


Domen Don Holc, pevec in kitarist, se 19. maja ustavi na kavi ☕

Medtem ko v osami pripravlja nov material in razmišlja o življenju, se pripravlja tudi na nove podvige in si potiho žvižga nepoznane napeve prihodnosti. Se vidimo!





◬ Na začetek

27. 5. sre / Getonka


Kvartet Getonka bo navdušil vse, ki se radi prepustijo čutni interpretaciji znanih in manj znanih tradicionalnih pesmi. Pesmi, ki so ob enem poskočne in melanholične, ki nam prebujajo spomine in nas odpeljejo na pot v neznano. Pesmi, ki v uri in pol publiki pričarajo iskriv in barvit svet poln hrepenenja in nostalgije. To so pesmi prednikov, ki jih podajamo prihodnjim generacijam. Pesmi daljnih krajev, ki smo jih začutili kot svoje, pa tudi domače pesmi, katerih čustven naboj lahko zaznajo poslušalci po vsem svetu. Pesmi, ki vsaka na svoj način pripovedujejo o ljubezni.

Zasedba:
Pashalina Pop Gligorova - vokal, tamburin
Maruša Jenič - violina
Boštjan Benčič - kontrabas, kitara
Bojan Rajh - kitara, tamburica





◬ Na začetek

30. 5. tor / Soul Jazz in Jaz


V Prulčka se spet vračajo oni! Tukaj so odigrali svoj zadnji špil pred karanteno in edino prav je, da je njihov prvi po dolgem prisilnem dopustu spet "tam kjer smo doma".

Band s hecnim imenom je 10 let nazaj ustanovila pevka Anja Hrastovšek. Kdo je takrat vedel, da se bo prijelo in se bo zelo aktivno igralo vsa ta leta, čeprav malokdo zna povedati ime v pravem zaporedju. In brez skrbi... čeprav imajo v imenu jazz, je njihov repertoar sestavljen iz popularnih napevov. ;)

So stalnica slovenskih, predvsem pa ljubljanskih popularnih koncertnih prizorišč in priigranih imajo kar nekaj zvestih poslušalcev. Jazzerji po izobrazbi in duši se ponašajo z izrazito interpretacijo, malce drugačnim pristopom k popu in discu ter veliko improvizacije.

Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara
Žiga Kožar - bobni

Let's movin' and groovin' folks!





◬ Na začetek