9. - 14. marec (№11)

2B band

9. 3. pon / Indian Neighbours (Rome)
10. 3. tor / 2B band
11. 3. sre / Kontrabant
12. 3. čet / Excite!
13. 3. pet / Boštjan Velkavrh & BV Band
14. 3. sob / Balkan Open Jam

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

9. 3. pon / Indian Neighbours (Rome)


Indian Neighbours is a British-inspired music project that blends the indie character of the London scene with the most European electronic nuances; soft atmospheres, on which rest tight rhythms, the foundation of their sound. Their debut mini-EP, "24/7" (2017), is online, available on Youtube. Currently, the band is working on their full-length, that is going to see the light in 2019.





◬ Na začetek

10. 3. tor / 2B band


2B je ime glasbenega dvojca bratov Gašperja in Primoža, ki ste ju zadnje mesece lahko bolje spoznali po skladbah »Najini koraki« ter »Kot morje« (nagrada na MMS 2019). Svoje spevne melodije združujeta predvsem z electric- organic zvrstjo, v kateri sta našla svežo energijo in zagon. Prvo skladbo njune samostojne glasbene poti – »Najini koraki« – so mnoge radijske postaje prepoznale kot spremljevalko lanskoletne pomladi in jo sčasoma vzpostavile kot prikupen radijski hit.

V preteklosti ste 2B tako lahko slišali že na velikih festivalskih odrih Schengenfesta in Urbanega Dejanja kot tudi v dvoranah Cankarjevega doma in Slovenske filharmonije. Svojo glasbeno pot nadaljujeta kot prenovljen duet, na njunih nastopih pa ob novih skladbah lahko slišite tudi marsikatere odmeve njihovih prvih dveh albumov (B2 in Koromandija). Novi album pričakujemo 2020, na njem pa bosta 2B predstavila tisto, kar ju neizbrisno povezuje: skromnost ter strast do ustvarjanja sodobne, čustvene, rahlo zasanjane in izrazito optimistične glasbe.





◬ Na začetek

11. 3. sre / Kontrabant


Skupina Kontrabant deluje od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku in s pridihom teh tako različnih kultur.

Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami, nekatere med njimi, npr. “Regrat v salat” in “Prekmurje moje Prekmurje” pa so v Sloveniji ponarodele. Za svoje delo si je Kontrabant prislužil več nominacij za slovensko glasbeno priznanje Zlati Petelin.

Béla Szomi Kralj - harmonika, klasična kitara, buzuki, vokal
Dušan Železnikar - kitara, buzuki, kljunasta flavta, vokal
Pál Szomi - bobni, cajon, kitara, vokal
Gašper Povše - violina, mandolina, vokal
Matijas Severhen - bas čelo, bas kitara, bobni, vokal
Kika Szomi Kralj - vokal, klarinet, blok flavta



◬ Na začetek

12. 3. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.





◬ Na začetek

13. 3. pet / Boštjan Velkavrh & BV Band


Boštjan Velkavrh Vas vabi na predpremierno predstaitev albuma Potovanje, z eksluzivnim koncertom Hangar baru Izola, s skupino izvrstnih slovenskih glasbenikov vas bo popeljal, v čudovit večer Rocka, Rock and Rola, Bluesa in Soula.

Matjaž Lorber- bobni
Samo Pečar - bass
Jernej Kirbiš - klaviature
David Vezjak - kitara
Boštjan Zorc- kitara
Boštjan Velkavrh - frontman, vocal
Miran Hercog - tonski tehnik

Gosti in pridruženi čani
Saša Matajič Saška- back vocal
Anja Hrastovšek - back vocal
Blaž Korez - tolkala
Grega Kozar - Sax





◬ Na začetek

14. 3. sob / Balkan Open Jam


En krat mesečno sobotni Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Obleci pesem. Jo obrni, na levo, na desno, navznoter in navzven. Jo pobarvaj in razstavi in brez barv sočno sestavi. Po ljudsko. Po tradiciji netradicionalno.

Hrvaške ljudske.
Mile in rezke.

Dokler nas tradicija ne odpelje in se razširimo po celem Balkanu.

Murat - beatbox,
Jelena Soro - vokal, oboa,
Julien Chanal - kitara,
Peter Lebar - bas

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

(Balkan Jam Real Book http://bit.ly/BalkanBook40 )


◬ Na začetek