10. - 15. februar (№7)

Slovenian Fiddle Gang

11. 2. tor / Máté Palásti (HU)
12. 2. sre / Jazz - Igor Bezget trio
13. 2. čet / Excite!
14. 2. pet / Pantaloons + Prulčkov RD
15. 2. sob / Urban Folk - Slovenian Fiddle Gang ob 20h

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

11. 2. tor / Máté Palásti (HU)


Máté Palásti, Hungarian guitarist - as the former student of the guitar master Ferenc Snétberger - had the occasion to play music with Richard Bona, Paolo Vinaccia and other great musicians. In 2016, Palásti embarked on a three week tour in India where he performed at the Hampi Art Festival to an audience of 12,000. He performed concerts and guitar workshops in Bangalore, Delhi, and Bhubaneswar.

Roma roots are very important in his life, and influence his music. He plays jazz, flamenco, latin, Brazilian, Gypsy and Hungarian ethno and his improvisation skills make his music unique. He is inspired a lot to show his colorful musical dimension on his beloved Benedetto jazz-guitar.



Dogodek je podprt iz strani Balassijeva Inštituta.





◬ Na začetek

12. 2. sre / Jazz - Igor Bezget trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

13. 2. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

14. 2. pet / Pantaloons + Prulčkov RD


Trio Pantaloons je energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz. V svojem ubranem ritmu in kot najbolj plesno razpoložen člen letošnje klubske karavane Pantaloons nikakor ne bodo dopustili ravnodušja na obrazih poslušalcev.

Luka Belič (tenor saksofon)
Aljaž Markežič (suzafon, sampler, sintetizator)
David Nik Lipovac (bobni)





◬ Na začetek

15. 2. sob / Urban Folk - Slovenian Fiddle Gang ob 20h


Urban Folk je nov cikel na Prulčkovem odru, ki ga vodi inovativni godalni čarodej Ljubljane – Bojan Cvetrežnik. Ustanovitelj izobraževanj Godalkanje skrbi za širino glasbenih obzorjih po srcu večno mladih, ki se želijo potopiti globlje v stile tradicionalne, improvizirane in notografirane violinske igre. Enkrat mesečno bodo v Prulčku koncertne zasedbe mentorjev Godalkanja, mednarodnih gostov, profesionalnih zasedb z godali ter najstniških zasedb, ki jemljejo sapo publiki po Evropi. Koncertu sledi običajno še jam-session.

Slovenian Fiddle Gang



Najstniška zasedba najbolj entuziastičnih Godalkarjev, ki se jih je oprijelo ime Slovenian Fiddle Gang, je že navdušila publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodita jih Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek. Izvajali bodo večinoma folk repertoar različnih evropskih regij od Srbije do Škotske. Neposredno po nastopu v Prulčku bodo snemali nove koncertne videe, se odpravili v Nemčijo na samostojni celovečerni koncert ter nekajkrat nastopili v Belgiji.

Ana Lazar, Ajda Cvek, Nika Škodič, Timotej Gorjanc, Barja Drnovšek - violine
Ajda Cvek, Nika Škodič - ukulela
Areh Mahkovic - kontrabas
Bojan Cvetrežnik - mandolina

Začetek ob 20h. Hvala publiki za tišino med nastopom in velikodušne prispevke.


◬ Na začetek