17. - 22. februar (№8)

Anja Hrastovšek

18. 2. tor / No Offence! + Insekti
19. 2. sre / Jazz - The Gatherers - odpovedan
20. 2. čet / Excite! Rooster Party
21. 2. pet / Pikapolonica
22. 2. sob / Soul Jazz in Jaz

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

18. 2. tor / No Offence! + Insekti


No Offence! so Filip, Samo, Anže in Renato, štiri punk nesnagice, ki se radi igrajo z nepričakovanimi zgradbami pesmi z družbenokritičnimi, ironičnimi ali samokritičnimi besedili. Vsake tolko, ko se kdo od njih zaljubi, pa nastane tut kej bolj radio-friendly. Sound-wise so kot da bi Niet, Racija, Kuzle in Green Day imeli čudovito nesnažno orgijo in rodili enga sweet sweet punk bejbija, ki zna tečt, ne pa še hodit.

Insekti


Insekti? Ja, a ne kot žuželke. So mlada skupina iz Škofje Loke. Vajeni smo njihovih udarnih ritmov in hitre, agresivne glasbe s spevnimi melodijami. Tempo narekuje Luka Rener, ki mu zvesto sledi Matic Kutin na basu, skozi kitarske rife in protestna besedila pa njihove misli izpoveduje Klemen Škrjanec.



◬ Na začetek

19. 2. sre / Jazz - The Gatherers - odpovedan


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

The Gatherers


The Gatherers je najnedavnejši projekt saksofonista Luke Zabrica, trenutno študirajočega na univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu. Glasba bazira v veliki meri na improvizaciji, pri čemer kompozicija služi kot sredstvo oz. podlaga za čim svobodnejše izražanje posameznikov. Ker glasbenike veže strast do improvizacije in ustvarjanja v trenutku, se glasba z vsako ponovitvijo spreminja in poglablja, pri čemer ohranja spontanost in spodbuja inovatvnost.

Luka Zabric – alt saksofon
Nikola Vuković – trobenta
Tin Džaferović – kontrabas
Chris Falkenberg Rasmussen – bobni



◬ Na začetek

20. 2. čet / Excite! Rooster Party


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Rooster Party:

Gašper Selko - Trobenta
Jasna Kmetec - Sax
Bor Zakonjšek - Bobni
Andrej Tomazin - Tolkala
Miha Ribarič - Bas
Julijan Erič - Kitara, Vokal





◬ Na začetek

21. 2. pet / Pikapolonica


Pikapolonica se je izlegla leta 2013.

Matej Peternelj (klaviature)
Daniele Kozlovič (orglice)
Sebastjan Elersič (vokal, kitara)
Andrea Occhipinti (kitara)
Aljaž Orel (vokal, bas kitara)
Giuseppe Troian (bobni)





◬ Na začetek

22. 2. sob / Soul Jazz in Jaz


Soul, jazz in jaz se vračajo v Prulčka. Oni, ki so na njegovem odru stalnica od samega začetka, se neizmerno veselijo, da bodo Prulam znova zatresli hlače in razmigali boke. :)

Vabljeni na pustno–sobotno SJJ zabavo.

Pevka Anja Hrastovšek, je 9 let nazaj ustanovila zasedbo s hecnim imenom SOUL, JAZZ IN JAZ. Kdo je takrat vedel, da se bo prijelo in bo band zelo aktiven vsa ta leta, čeprav zna malokdo povedati ime v pravem zaporedju. ;)

Postali so stalnica slovenskih, predvsem pa ljubljanskih popularnih koncertnih prizorišč in si priigrali kar nekaj zvestih poslušalcev. Kljub temu, da za enkrat samo poustvarjajo glasbo in delajo priredbe legendarnih slovenskih in tujih pesmi, so v znane melodije uspešno prinesli svoj zvok. Jazzerji po izobrazbi in duši se ponašajo z izrazito interpretacijo, malce drugačnim pristopom k popu in discu ter veliko improvizacije.

Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara
Žiga Kožar - bobni





◬ Na začetek