Srečno novo leto! (№1 / 2020)


Dragi ljubitelji glasbe, umetnosti in Prulčka. Za nami je produktivno leto z neverjetnimi 261 dogodki. Hvala vsem vam, ki pridete na Prijateljevo ulico s svojo glasbo, umetnostjo in dobro voljo. Leta 2020 se bomo še naprej trudili, da se vsi lahko počutimo kot doma.

30. 12. pon / Kozmič & Chanal

2. 1. pet / Excite!
3. 1. pet / Melanholiki

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

30. 12. pon / Kozmič & Chanal


Kaj se zgodi ko se srečata kitarista mednarodno priznanih zasedb Wild Strings Trio in Barcelona Gipsy Balkan Orchestra? Melodična eksplozija harmonij in različnih glasbenih stilov, ki jih v svoje avtorske skladbe spretno mešata talentirana glasbenika. Tako je njuna glasba polna balkanskih ritmičnih vzorcev, inspirirana z moderno flamenko harmonijo in virtuozno improvizacijo. Hkrati pa njun nastop v živo izžareva preprosto ljubezen in radost do glasbe.

Vabljeni na romantično divji večer kitarskih melodij.





◬ Na začetek

2. 1. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.


◬ Na začetek

3. 1. pet / Melanholiki


Melanholiki smo šestčlanska zasedba od leta 1981 in še zdaj ne znamo nehati. Po uspehu svoje popevkarske pesmi Anja (o tebi se mi sanja) leta 1986, smo se preusmerili v izbrano starejšo glasbo z vseh vetrov, ki jo prirejamo po svojem okusu. Igramo marsikaj – od pesmi Elvisa Presleyja in Adriana Celentana do popevk Louja Reeda in Franka Zappe, pa tudi svojih imamo nekaj na repertoarju. Že dolgo se imamo za klubski bend – nekoč so o nas na Studiu City rekli, da smo eden od najboljših takih bendov pri nas.

Škoda le, da da je pri nas malo klubov. Pri Melanholikih poje in pritiska na klavirske tipke Marko Stabej, kitaro igra Miha Muck, bas Matjaž Zorko, bobne Jaka Vadnjal, klarinet Žiga Arh in saksofon Nejc Bolka. Po izkušnjah sodeč je na našem repertoarju najljubša pesem vsaj polovice obiskovalcev. Ne igramo pa za vsakogar nekaj – naš basovski boben nikoli ne preseže hitrosti 120 udarcev na minuto in klarinet nikoli ne poseže v alpskozabavne višave.




◬ Na začetek