23. - 30. december (№52)

Lusterdam

23. 12. pon / Lusterdam
25. 12. sre / Jazz - Jukič band
26. 12. čet / Excite!
27. 12. pet / Excite!
28. 12. sob / Ješča Vešča

30. 12. pon / Kozmič & Chanal

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

23. 12. pon / Lusterdam


Zasedba Lusterdam na široko odpira vrata v svoj post - rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Štiri članska zasedba na valu vročičnega hajpa je tik pred tem, da se uveljavi kot ena tistih nepozabnih glasbenih izkušenj, ki je ne gre zamuditi.

Hieronim Vilar - vokal / kitara
Mirko Medved - kitara
Jure Volgemut - bobni
Ven Jemeršić - bas





◬ Na začetek

25. 12. sre / Jazz - Jukič band


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

26. - 27. 12. / Excite!


Program Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

28. 12. sob / Ješča Vešča


Dolenjska etno swing zasedba Ješča vešča vas ponese v čase črnobelih televizorjev in gramofonskih plošč.

Skupino Ješča vešča sestavljamo ljubiteljski glasbeniki iz različnih krajev Dolenjske. Repertoar Ješče vešče obsega znane in manj znane skladbe različnih glasbenih zvrsti, zlasti pa ciganski swing, jazz standarde, country, klezmer. Skratka glasbo, ki je ne slišite več na radiu.

Skupina ustvarja tudi avtorske skladbe, v katerih se prepletajo omenjene glasbene zvrsti, ki smo jim dali skupni imenovalec "etno swing".





◬ Na začetek

30. 12. pon / Kozmič & Chanal


Kaj se zgodi ko se srečata kitarista mednarodno priznanih zasedb Wild Strings Trio in Barcelona Gipsy Balkan Orchestra? Melodična eksplozija harmonij in različnih glasbenih stilov, ki jih v svoje avtorske skladbe spretno mešata talentirana glasbenika. Tako je njuna glasba polna balkanskih ritmičnih vzorcev, inspirirana z moderno flamenko harmonijo in virtuozno improvizacijo. Hkrati pa njun nastop v živo izžareva preprosto ljubezen in radost do glasbe.

Vabljeni na romantično divji večer kitarskih melodij.




◬ Na začetek