16. - 21. december (№51)

Patricija Skof

16. 12. pon / Year of the Rookie - Dobrodelni koncert
17. 12. tor / Patricija Skof kvartet
18. 12. sre / Jazz - Mr. J. V. Trio feat. Vid Šketa
19. 12. čet / Pantaloons
20. 12. pet / Vudlenderji
21. 12. sob / Moonlight Sky

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

16. 12. pon / Year of the Rookie - Dobrodelni koncert


Humanitarno-medicinsko odpravo Nangoma 2020 sestavljamo Karin Strmšek, Manca Urek, Soraja Tratnik, Tina Ušaj in Vito Gregorčič, trije bodoči zdravniki in dve bodoči zobozdravnici, trenutno pa še vsi študentje šestega letnika Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Aprila 2020 se pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino odpravljamo v vas Nangoma v Zambiji, kjer bomo tri mesece po svojih najboljših močeh nudili zdravstveno oskrbo v lokalni bolnišnici. Vsi člani odprave smo prostovoljci in svoj prosti čas izkoriščamo za dodatno izobraževanje o tropskih boleznih in pridobivanje praktičnih izkušenj potrebnih za delo v državah v razvoju. Poleg znanja pa moramo s seboj prinesti tudi opremo, zdravstveni material, pripomočke in zdravila.

V ta namen bomo v času do našega odhoda zbirali finančna sredstva. Zato naši prijatelji iz Ajdovščine, bend Year of the Rookie, bo nastopil v Prulčku. Navdih črpajo predvsem iz alternativnega rocka, pogosto jih odnese pa tudi na ostale rockovske zvrsti.





◬ Na začetek

17. 12. tor / Patricija Skof kvartet


Patricija Škof je mlada vokalistka, ki trenutno študira jazz petje na Univerzi za glasbo v Grazu in Višji šoli za glasbo v Kölnu. Patricija se bo tokrat predstavila z aranžmaji njenih najljubših standardov, kompozicijami najljubših glasbenikov in avtorskimi skladbami. Program je odraz njenih glasbenih navdihov, vzorov in njenega glasbenega potovanja do sedaj. Na odru se ji bodo pridružili odlični glasbeniki- slovenski saksofonist in klarinetist Tibor Pernarčič, brazilska pianistka Eloa Goncalves in hrvaški basist Hrvoje Kralj.





◬ Na začetek

18. 12. sre / Jazz - Mr. J. V. Trio feat. Vid Šketa


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Mr. J. V. Trio feat. Vid Šketa


Vid Šketa - trobenta
Blaž Pahor - klavir
Borut Rampih - bobni
Jernej Vindšnurer - kontrabas

Je mlada, vendar izkušena zasedba,ki v takšni oziroma malo spremenjeni zasedbi deluje že več kot 2 leti. Njihove ustvarjanje ter koncertiranje po različnih koncertih Slovenije ostaja,kljub temu, da so vsi trije študenti mednarodno priznanih jazz univerz(Haag,Graz).

Za to posebno priložnost, se jim bo na odru pridružil talentirani trobentač Vid Šketa.



◬ Na začetek

19. 12. čet / Pantaloons


Trio Pantaloons je energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz. V svojem ubranem ritmu in kot najbolj plesno razpoložen člen letošnje klubske karavane Pantaloons nikakor ne bodo dopustili ravnodušja na obrazih poslušalcev.

Luka Belič (tenor saksofon)
Aljaž Markežič (suzafon, sampler, sintetizator)
David Nik Lipovac (bobni)





◬ Na začetek

20. 12. pet / Vudlenderji


Skupina Vudlenderji vas bo popeljala skozi edinstveno glasbeno pokrajino z naborom lastnih avtorskih skladb.Te na eni strani sprožajo izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in swinga, na drugi strani pa navdajajo z občutkom svežine in hudomušnosti, čemur botruje široka paleta izvirnih domislic, ki vas zagotovo ne bo pustila praznih.

Skupina Vudlenderji je bila ustanovljena s ciljem ustvarjanja in poustvarjanja kvalitetnih skladb v slovenskem jeziku. Leta 2017 so se Vudlenderji predstavili na Melodijah morja in sonca, si leto kasneje kot zmagovalci prislužili snemanje spota na Sazasovem natečaju Spotvizija, v letu 2019 pa se uvrstili na Slovensko popevko, kjer so dosegli drugo mesto in nagrado za najboljše besedilo.

Člani zasedbe so: ustanovitelj, ter avtor vseh besedil in glasbe, pianist Tomaž Hostnik, pevka Maša But, kitarist in aranžer Matic Plemenitaš, saksofonist Žiga Vešligaj, basist Jaka Krušič, ter tolkalist Gregor Hrovat.





◬ Na začetek

21. 12. sob / Moonlight Sky


Slovensko fusion skupino Moonlight sky sestavljajo štirje vrhunski glasbeniki, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, ki so tudi skladatelji in aranžerji. Na glasbeni sceni, kjer navdušujejo z žanrsko raznoliko glasbo, so že 19 let.

Moonlight Sky je emocionalen, če igra hitro, zelo hitro, počasi ali zelo počasi. Vse se nekako postavi na svoje mesto. Vse dobi zvočni smisel, neko logiko, pa čeprav je bend sila nepredvidljiv in rad sredi skladb preseneča in vpeljuje takšne in drugačne vložki, spreminja tempo ter zvišuje in znižuje glasnosti.