13 - 18. januar (№3)

Duo Zajtrk

13. 1. pon / Duo Zajtrk
15. 1. sre / Peter Ugrin kvartet
16. 1. čet / Excite! Jani Šepetavec

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

13. 1. pon / Duo Zajtrk


Dvojec Zajtrk sta ljubitelja pravljic, zgodb, prigod, pripovedk in teatra, zato se vse to prepleta in izliva z njuno glasbo. Žanrsko sta zelo svobodna, največkrat pa ju opišejo kot etno-šansonski dvojec Zajtrk. V njuno glasbo vpletata humor, ljudskost, surovost in nežnost. Prizadevata si predvsem za ohranjanje slovenskega jezika v besedilih, ohranjanje družbene kritičnosti, in avtonomnosti ustvarjanja.





◬ Na začetek

15. 1. sre / Peter Ugrin kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Peter Ugrin kvartet


Peter Ugrin, violina
Gregor Ftičar, klaviature
Miha Koren, bas
Ratko Divjak, bobni

Peter Ugrin je vrhunski, v tujini šolan jazz violinist, ki koncertira na slovenskih in tujih glasbenih odrih. Za tokratno koncertno turnejo je sestavil Jazz Quartet, v katerem poleg dveh odličnih jazz glasbenikov (Gregor Ftičar in Miha Koren), ki sta svoje znanje jazza in drugih žanrov gradila s šolanjem v tujini, igra tudi prekaljena slovenska bobnarska legenda Ratko Divjak. Vse člane kvarteta poleg izjemnega muziciranja združuje tudi sproščeno medosebno prijateljstvo, še posebej velja izpostaviti dolgoletno sodelovanje med Petrom in Ratkotom, ki uspešno nadaljujeta tradicijo glasbeno-družinskega sodelovanja (Ugrin-Divjak).

Repertoar, ki ga izvajajo, je skoraj v celoti sestavljen iz lastnih avtorskih kompozicij članov kvarteta. Glasba je napisana v stilu mešanice sodobnega jazza in world fusiona. Med izvajanimi skladbami se najdejo tudi jazzovski standardi, katere kvartet izvaja na svoj, originalen način.


◬ Na začetek

16. 1. čet / Excite! Jani Šepetavec

Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Jani Šepetavec - In Recital with Blues



Novogoriški saksofonist, Jani Šepetavec, je po opravljenem šolanju na jazz oddelku Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani svoj študij nadaljeval na Jazz Institut Kunstuniversität v Gradcu v Avstriji, kjer se je uril v razredu profesorja Karlheinza Miklina in tudi uspešno magistriral. Kot glasbenik se je udeleževal mojstrskih tečajev z vrhunskimi mentorji (Don Menza, Dave Liebman, Jerry Bergonzi, Bob Mintzer, Donny Mccaslin), piše glasbo za različne projekte in ustvarja svoje skladbe. Kot multiinštrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

In Recital with Blues predstavlja Janijeve lastne kompozicije, bazirane na konceptu sodobnega bluesa, v kombinaciji s shuffle, funk ter afro-beat ritmom. V ospredju je sočasno igranje glavne melodije na saksofonu in kitari, ki se občasno prelevi v "call and response" vzorec, kateri nas spomne na starejši, (klasičen) blues.

Zasedba:
Jani Šepetavec - (tenor & alt saksofon
Grega S. Crnković - (kitara)
Erik LaPierre Čebokli - (electric bass)
Jure Rozman - (bobni)



◬ Na začetek