9. - 14. december (№50)

Cene Resnik

9. 12. pon / Acamar trio
10. 12. tor / Šesti metek
11. 12. sre / Jazz - Adam Klemm banda
12. 12. čet / Excite!
13. 12. pet / The Jammocrats
14. 12. sob / Balkan Open - zakladi Albanije

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

9. 12. tor / Acamar trio


Cene Resnik - saksofoni
Matjaz Bajc - kontrabas
Urban Kušar - bobni

Pretežno mlada zasedba se spogleduje s spiritualno jazz in free jazz glasbo prejšnjega stoletja velikanov Johna Coltrana, Dona Cherryja, zasedbe Art Ensemble of Chicago, Pharoaha Sandersa …

Trio je februarja pri založbi Klopotec izdal prvenec TIR. Gre za izbor šestih skladb, ki prikazujejo kreativen pristop k samemu muziciranju, tako da je duh glasbe, ki jo igrajo, svež in igriv, skratka za občinstvo vseh generacij. Acamar trio ima torej veliko svežine in kreativnosti v svoji melodiki in medsebojni komunikaciji.





◬ Na začetek

10. 12. tor / Šesti metek


Smo rock skupina Šesti metek in prihajamo iz štajerskih koncev, natančneje iz Slovenske Bistrice. Že leto in pol nas povezuje strast do igranja ter ustvarjanja lastnega materiala. Pesmi so napisane v slovenskem jeziku, saj želimo ohraniti slovensko besedo v rock glasbi. Nekaj pa tudi v angleškem da ohranimo angleško besedo v rock glasbi :D

Krištof Blažič - Vokal, kitara
Mitja Galun - kitara
Klemen Javšovec - Bas kitara
Barbara Ferčec - Klaviature
Anže Javšovec - tolkala





◬ Na začetek

11. 12. sre / Jazz - Adam Klemm banda


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Adam Klemm banda


Adam Klemm - saksofon
Nikola Matošić - kontrabas
Ratko Divjak - bobni
Gregor Ftičar - klavir

Adam Klemm kot član RTV Big Banda deluje tudi v malih zasedbah kot je ta. Njegova glasbena pot se je začela v Novem Sadu in preko Budimpešte, Graza se zdaj nadaljuje v Ljubljani kjer se je tudi trajno ustalil. Za sabo ima že tri avtorske cdje in bo v kvartetu predstavil kolaž svojih del..



◬ Na začetek

12. 12. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

13. 12. pet / The Jammocrats


The Jammocrats je mlad band s staro dušo, skupina se je formirala oktobra lani, igramo pa mešanico funka,soula, bluesa, rocka, pa še kakšna začimba se najde vmes. Odvisno od občutka znamo tudi kako fino improvizacijo izpeljat. The Jammocrats igramo precej energetično in veselo muziko, zato ljudje težko ostanejo pri miru poslušavši naše jamme

Po špilu pa bomo proslavili kar 3 obletnice ;) .

Zasedba:
Bobni - Matic Škrlovnik, Automatic
Bas kitara - Milivoj Sečan, Iron Mike
Lead kitara, back vokali - Dejan Gavrilovski, Kinky D
Ritem kitara, vokal - Vlado Milošević, Big V





◬ Na začetek

14. 12. sob / Balkan Open - zakladi Albanije


Od Krfa, prek Ohrida do Skadarskega jezera, skriti zakladi nežnih ampak razigranih melodij, bodo pobožali naša hrepenenja. Po tem se pa tradicionalno razširimo po celem Balkanu.

Vaši spremljevalci bodo:
Brigita Marko - vokal,
Jelena Soro - vokal, oboa,
Tomaž Pačnik - klavijature

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.
Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.
(Balkan Jam Real Book http://bit.ly/BalkanBook40 )

Dogodek je delno podprt iz strani MOL.

Vstop prost!


◬ Na začetek