2. - 7. december (№49)

Sunshine Reverberation

2. 12. pon / Excite!
3. 12. tor / Excite!
4. 12. sre / Jazz - Ladislav Rebek in New Hopes trio
5. 12. čet / Sunshine Reverberation (Norway)
6. 12. pet / Die Hamsters
7. 12. sob / Del Tuha

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

2. 12. pon - 3. 12. tor / Excite!


Program Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

4. 12. sre / Jazz - Ladislav Rebek in New Hopes trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Ladislav Rebek in New Hopes trio



Ladislav rebrek - kontrabas
Marko Petrušič - klavir
Enos Kugler - bobni

Legenda kontrabasa Lado Rebrek je bil dolgoletni član rtv big banda in tam tudi dočakal upokojitev. Kljub temu je še vedno aktiven in nastopa predvsem v triu. V tokratnem New Hopes triju bojo preigravali avtorske kompozijije pianista Marka Petrušiča. https://sl.wikipedia.org/wiki/Ladislav_Rebrek



◬ Na začetek

5. 12. čet / Sunshine Reverberation (Norway)


Sunshine Reverberation is a trio heavily influenced by garagepunk, psychedelia and krautrock creating a sonic space similar to artists like King Gizzard, Oh Sees, The Groundhogs and White Fence.

The band was formed in the heart of Tromsø late 2014. Tromsø is far from everything, in the cold and dark northern parts of the Norwegian wilderness.

Sunshine Reverberation came together over long jam sessions in a furniture stores basement, where they found their unique psychedelic, fuzzy and melodic sound. From the start they have been perpetually broke and they’ve had to record and produce in their makeshift studio. Sunshine Reverberation are calm, controlled and dreamy before they
suddenly launch into noisy, fuzzy punk workouts. They are indeed a Three-headed dog: grinding, wringing and twisting every drop of acid out of rock’n’roll’s rotting corpse.

Their music has also been picked up by radio stations from England to Israel, as well as the Norwegian national broadcasting radio and several student radio stations. They've played several festivals in and out of Norway and shared stages with bands like The Mystery Lights, No Age, Wet Dreams and Arabrot.





◬ Na začetek

6. 12. pet / Die Hamsters

Die Hamsters (izg.: di ˈhamstərz) pod vtisom svetovne indie rock glasbene scene ustvarjajo in izvajajo samosvoj indie rock, ki poslušalcev ne pušča ravnodušnih – tako tistih, ki bi njihovo glasbo samo poslušali, kot tudi tistih, ki bi ob raznovrstnih ritmih radi tudi zaplesali.

Slovenski indie rock bend se predstavlja s svežimi in kritičnimi, a hkrati tudi igrivo zabavnimi pogledi na svet, s katerimi želi odstreti zavese uniformiranosti in spustiti žarke raznolikosti ter zanetiti ogenj radovednosti. Po krajšem premoru se Die Hamsters na odre vračajo z novimi materiali in s koncerti obeležujejo vrnitev benda na slovensko glasbeno sceno, kjer predstavljajo sveže materiale za snemanje in izdajo nove plošče.

Die Hamsters so:
Blanka Jurič - vokal
Andrej Božič - bas, spremljevalni vokal
Jernej Stojnšek - solo kitara, spremljevalni vokal
Tilen Turnšek - bobni
Damjan Mašera - ritem kitara, spremljevalni vokal





◬ Na začetek

7. 12. sob / Del Tuha

Najbolj pristna in ustvarjalna romska glasbena skupina v Sloveniji, ki jo navdihuje značilni temperament ciganskih glasbenikov, v njenem izrazu pa so prepoznavna tudi panonska razpoloženja. Člani prihajajo iz različnih vasi v Prekmurju.

Zasedba:
Štefan Horvat - vokal in kitara
Damjan Leandres - klaviature in harmonika
Zoran Horvat - bobni
Elvis Resnik - kontrabas in bas kitara

◬ Na začetek