25. - 30. november (№48)

JG3O

25. 11. pon / Brdonč-Resnik-Furlan Trijo
27. 11. sre / Jazz - Vito Vičar kvartet
28. 11. čet / Excite! Julijan Erič project
29. 11. pet / Moonlight Sky - odpovedan
30. 11. sob / JG3O

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost


◬ Na začetek


25. 11. pon / Brdonč-Resnik-Furlan Trijo


Njihova glasba je prepletanje razlicnih obcutkov vsakega posebej, zacetni toni, melodije,akordi se razvijejo v harmonijo ki ni dolocena.

Trio z takšnim muziciranjem doseže skupen konsenz harmonije, ritma in zvoka. Nastanejo zgodbe polne nepredvidljivosti in drznosti.”

Brdonč Aleš Valentinčič - kitara
Cene Resnik - saksofoni
Gal Furlan - bobni





◬ Na začetek


27. 11. sre / Jazz - Vito Vičar kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Vito Vičar kvartet


Novo nastal internacionalni jazz kvartet Vita Vičarja se je razvil iz prvinskega/pristnega entuziazma in nekompromisne strasti do glasbe. Štirje jazz artisti so preko sodelovanja ustvarili svoj lasten glasbeni stil, ki resonira z današnjo moderno jazz sceno in hkrati tudi vključuje complementarne vzorce etno-folk, klasične in popularne glasbe. Rezultat tega križanja je glasba, ki je eksperimentalna, energična, in polna življenja ter kreira fuzijo različnih žanrov in enovitost glasbenega sporočila.

Glasbeniki bodo predstavili kompozicije kitarista Vita Vičarja, ki trenutno ustvarja na Nizozemskem in je letos z odliko magistriral na Kraljevem Konservatoriju v Haagu. Značilna lastnost njegove glasbe je kompleksnost in človeška toplina. Glasbena dela so nastala ko posledica inspiracije v novem okolju, katero so diktirale emocije in življenjske izkušnje polne izzivov.

Zasedba:
Hue Blanes - klavir (Avstralija),
Peter Smrdel - kontrabas,
Žiga Smrdel - bobni,

Ta koncert predstavlja del premierne jesenske evropske turneje.


◬ Na začetek

28. 11. čet / Excite! Julijan Erič project


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

29. 11. pet / Moonlight Sky


Moonlight Sky že več let navdušujejo z žanrsko raznoliko glasbo, v kateri se prepletajo fusion jazz, rock, blues in ritmi glasbe sveta. V slovenskem prostoru predstavljajo posebnost, saj pri nas ni skupine, ki bi igrala podobno glasbo. Odlikuje jo melodičnost skladb, povezanih v ritmično zapletene strukture, usklajenost članov zasedbe in tehnična dovršenost. To je skupina, ki jo je najbolje doživeti v živo.

Janez Moder (bass)
Miha Petric (guitar)
Žiga Kožar (drums, percussions)
Jan Sever (keyboards)





◬ Na začetek

30. 11. sob / JG3O


JG3o (do nedavnega Jarc Gregorin trio) je kvartet izvrstnih inštrumenatlistov, ki v svoji avtorski glasbi išče predvsem kvaliteto in lepoto. Svoje začetke črpa iz bluesa in rocka, a te okvire presega z inovativnimi obrati in skoki v druge žanre, ki segajo od balade, do countrya in celo progresivnega rocka. Večer z JG3o je vedno žanrsko raznolik in zanimiv. Predstavili vam bodo svoj dvojezični konceptualni prvenec “Tja in spet nazaj – There & Back Again”, ki je požel obilo hvale in pozornosti med kritiki in glasbenimi uredniki. Skupina JG3o je vsekakor vredna ogleda v živo.

Zasedba:
Ana Mezgec - violina
Jaka Jarc - vokal, kitara
Janez Moder - bas kitara
Blaž Gregorin - bobni




◬ Na začetek