4. - 9. november (№45)

Cene Resnik

5. 11. tor / Ice on Fire unplugged
6. 11. sre / Jazz - Cene Resnik, Free Stellar Trio
7. 11. čet / Foto razstava Resonance - Janez Pelko
7. 11. čet / Carina
8. 11. pet / Excite! Julijan Erič Project
9. 11. sob / Hish N' Band + Powerback

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

5. 11. tor / Ice on Fire unplugged


Na kratko, ljudem že ime pove veliko. Fantje ga na odru preprosto žgejo kot ga je žgati treba, hitri so kot požar ki požira pred sabo vse. Vendar, po drugi strani so trdno na tleh in hladni kot led ko pride do pomembnih tematik in predvsem delu. Govorimo o izjemno resnem in ustvarjalem bendu, ki je ustvarjen za čudovite stvari.

Amadej Papež (kitara, vokal)
Janez Janežič (kitara)
Nejc Godec (bas kitara)
Anže Mikulan (Bobni)





◬ Na začetek

6. 11. sre / Jazz - Cene Resnik, Free Stellar Trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Free Stellar Trio


Saksofonist Cene Resnik spada med dejavnejše glasbenike srednje generacije, saj igra v številnih, tudi mednarodnih zasedbah, kot je denimo Cene Resnik Quartet, s katero je objavil album pri založbi Clean Feed. Na njegov slog igranja vpliva tudi budistična praksa meditacije, ki jo prakticira vrsto let. Je del mednarodno priznanega tria Watch For Dogs, Mahakaruna Kvartet, “Jaz, Drevo”, Acamar Trio itd.

mednarodna zasedba se je prvič predstavila javnosti na festivalu Jazz Cerkno lani. Trio igra improvizirano, free jazz glasbo in se spogleduje z zvočnimi potovanji znotraj samega polja improvizirane glasbe. Njihova glasba je energična, ritmično melodična, hkrati pa se oklepa tudi podrobnih, drobljivih zvočnih spektrov, tako da jih poslušalec lahko zazna in ob poslušanju začuti zvočno potovanje onkraj pričakovanega.

Zasedba:
Cene Resnik - saksofon
Marko Lasič - bobni
Giorgio Pacorig - rhodes




◬ Na začetek

7. 11. čet / Foto razstava Resonance - Janez Pelko


Koncertne fotografije, večinoma posnete v Ljubljani, predvsem z očmi oboževalca, manj kot fotoreporterja. Nekaj posnetkov je iz publike, večina pa iz prostora tik pod odrom na koncertih Black Sabbath, David Bowie, Iggy Pop, Iron Maiden, Jethro Tull, Nirvana, Metallica itd.

O Janezu Pelko:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Janez_Pelko
https://www.24ur.com/popin/domaca-scena/fotograf-aktov-janez-pelko-ko-delam-povsem-izklopim-eroticna-custva.html

https://www.youtube.com/watch?v=jeT6VRyMlxQ&t=65s



◬ Na začetek

7. 11. čet / Carina


Spoštovani, vabimo vas na nastop vokalno inštrumentalne zasedbe Carina, 8. novembra v lokalu Prulček na Prulah. Gre za ponovitev nastopa pred nekaj meseci, s to razliko, da Cariniki tedaj še nismo imeli izdane druge plošče, kar se je vmes zgodilo. Plošča Nš člouk je zunaj, kar pomeni, da gre za promocijski nastop ob njenem izidu, obenem se pa lahko nadejamo standardno ugodnega druženja na standardno ugodnem mestu. Torej v Prulčku, 8. novembra.





◬ Na začetek

8. 11. pet / Excite! Julijan Erič Project


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

9. 11. sob / Hish N' Band + Powerback


Hish N’ Band ali po domače Hišniki. Po strunah udriha in glasilke napenja Davorin Pavlica, po bobnih tolče in (izza njih) kriči Damjan Cilenšek, bas strun ne menja in nanje špila Simon Olenik, na kitari, dobrih poslovnih idejah in spremljevalnih vokalih pa je Uroš Primožič. Predstavili bodo avtorski repertoar iz bodočega prvega EP-ja.

Davorin Pavlica - Peli (vokal, kitara)
Damjan Cilenšek - Vini (bobni, spremljevalni vokal)
Simon Olenik - Brko (bas kitara)
Uroš Primožič - Spretan (kitara, spremljevalni vokal)

Powerback


"Žgejo rejdže k norci".

Vokal - Marko Petriček
Kitara - Tim Tajič
Bas - Damir Vintar
Bobni - Luka Kuhar


◬ Na začetek