11. - 16. november (№46)

Image result for Milan Stanisavljevič - klavirMilan Stanisavljević

12. 11. tor / Barking Jacqueline
13. 11. sre / Jazz - Milan Stanisavljević kvintet Weight of thought
14. 11. čet / Excite!
15. 11. pet / Milicjia (HR)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

12. 11. tor / Barking Jacqueline


Na dveh koncih lovišča v obliki Gallus gallus domesticus so trije glasbeni hominidi podivjano tuhtali, kako glasbena scena doživlja poledenitveni cikel nekakšnih individualnih abakusnih glasbenih stvaritev in kako človečnjakov preprosto ne zanima več klesanje glasbe.

Roman Milek - vokal / bass
Luka Gramc - kitare
Mirsad Šabić - bobni





◬ Na začetek

13. 11. sre / Jazz - Milan Stanisavljević kvintet Weight of thought


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Weight of thought



Milan Stanisavljević kvintet vodi pianist Milan Stanisavljević, ki ob tej priložnosti predstavlja svoj novi, tretji po vrsti, autorski projekt pod naslovom Weight Of Thought. Većina članov v bendu so študije končali na prestižnih europskih akademijah za jazz (Amsterdam, Linz, Graz). Za sabo imajo veliko projekatov in posnetih zgoščenk, poleg tega predstavljajo vodilne instrumentaliste na slovenski oziroma srbski jazz sceni. Nov glasbeni projekt Weight Of Thought je stilsko usmerjen bolj kot avantgardni oziroma moderni jazz kateri svoje temelje prvenstveno črpa iz tradicije jazza.

Zasedba:
Milan Stanisavljevič - klavir
Boštjan Simon - saksofon
Igor Matkovič - trobenta
Pedja Milutinovič - bobni
Nikola Matošić - kontrabas

http://www.milanstanisavljevic.com/#news-section



◬ Na začetek

14. 11. čet / Excite! Overdriven Dreams (SRB)


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

15. 11. pet / Milicjia (HR)

Vinko Puclin - lead vokal, bass gitara
Edvin Đerahović - gitara, vokal
Matija Burek - bubnjevi, vokal

"Dr. Vinko & The Milicija" je varaždinska skupina, ki je bila ustanovljena leta 2011. Ustanovitelj je Vinko Puclin, ki je tudi pevec, bas kitarist in flavtist.

"Dr. Vinko & Milicija" je zasedba, katere glasbeniki igrajo in sodelujejo z največjimi hrvaškimi pop in rock zvezdami.




◬ Na začetek