28. oktober - 2. november (№44)

Image result for robert jukičRobert Jukič

28. 10. pon / The Wild Rumble unplugged (DE)
30. 10. sre / Jazz - Robert Jukič Triangel
31. 10. čet / Excite! Julijan Erič Project
2. 11. sob / Alex’s Hand (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

28. 10. pon / The Wild Rumble unplugged (DE)


Yannick Pfarr, who in 2014 joined forces with three of his mates: Ruben Neuendorf (drums), Nikolaus Schneider (bass) and Benedikt Vorbeck (guitar).

Influenced by musical rock icons such as "Queens of the Stone Age" and "The Rolling Stones" the young quartet developed its own unique sound, which in fact is barely hard to grip: it unites psychedelic garage elements with experimental pop music.





◬ Na začetek

29. 10. tor / Delta State


Delta State ki se imenuje po alternativnem imenu za stanje transa, smo rock band, ki povezuje dokaj izkušene mlade glasbenike in tvori t. i. “supergroup”. Nastali smo ob snemanju glasbe za film Že Ugaša in se počasi razvili iz solo projekta v 4-članski band. Naša glasba je kombinacija različnih vplivov, ki nakazujejo na širok pogled in nabor članov skupine. Smo pristen progresiven/eksperimentalen rock projekt z ženskim vokalom, ki v svojo rock osnovo meša zvrsti kot so jazz, elektronika, pop, filmska glasba, ambiental in hard rock. Naša besedila so v angleščini, saj želimo biti čim bolj neodvisni od prostora, v katerem ustvarjamo.





◬ Na začetek

30. 10. sre / Jazz - Robert Jukič trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Robert Jukič Triangel


Zasedba: Robert Jukič - kontrabas
Žiga Smrdel - bobni
Anže Vrabec - klavir

Trikotasto zavito, na enem oglu odprto, resonira brez trenja. Ima svoj začetek in konec, ki se bereta z leve ali desne, od zgoraj ali od spodaj, a se s tem ne obremenjujeta, niti ne zgubljata časa s tem kdo je kdo, kdaj, kje, zakaj ali čemu. Jasna, izčiščena struktura, obdana z neskončnostjo časa in prostora. Ter vibracije treh v sinhronem sozvočju kaosa in redu.Po domače povedano ritem in harmoníja, skladbe, skice in slavospevi, balade in ostale čustvene manipulacije, z eno besedo, glasba. Trije in vi. Skupaj.



◬ Na začetek

31. 10. čet / Excite! Julijan Erič Project


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.





◬ Na začetek

2. 11. sob / Alex’s Hand (IT)


Alex's Hand is an avant-garde alternative band centered around the songwriting of multi-instrumentalist Kellen Mills and drummer Nic Barnes. Currently based out of Berlin, Germany though inspired by their wandering experiences around the globe, the ever-evolving project will release their latest full length this year: Hungarian Spa.

“Our new music on Hungarian Spa was written as a concept album with different characters and people we've met in Europe. Berlin is full of people who came there as we did, to make music or art. It creates a sort of artistic bubble full of talented and passionate people that are willing to take artistic risks.”





◬ Na začetek