21. - 27. oktober (№43)

Yanu

21. 10. pon / Agama - Goran Tomic Trio (HR)
23. 10. sre / Jazz - Quartzite 4tet
24. 10. čet / Yanu
25. 10. pet / Urban Pulz + Simon Urbas
26. 10. sob / Balkan Open - Grčija

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

21. 10. pon / Agama - Goran Tomic Trio (HR)


Agama or Goran Tomic Trio are acoustic fusion band, blending flamenco, latin and balcan grooves with accent on improvisation. Goran has long experience of touring through Europe as solo act and with various bands of different styles (rock, jazz, flamenco). After returning to Rijeka, Croatia he formed the current Trio with Endi Oblak on percussion and Vedran Mijic on electric bass.





◬ Na začetek

23. 10. sre / Jazz - Quartzite 4tet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Quartzite 4tet


Quartzite je internacionalni kvartet, ki se je ustvaril med študijem na glasbeni akademiji v Rotterdamu leta 2016. Njihov prvi nastop v živo je bil na tekmovanju polfinala Erasmus Jazz Prijs 2016, kjer se jim je uspelo uvrstiti do finala in dosegli nagrado za drugo mesto. To je kvartetu prineslo mnoge nove priložnosti in uspelo odpreti vrata mnogim poslušalcem in ljubiteljem sodobnega jazza.

Quartzite je ekstremno kompaktna, granularna in metamorfna kamnina sestavljena iz kvarcitov. Tako je kvartet definiral glasbo katero izvajajo;raziskujejo meje in gradijo mostove med sodobno klasično glasbo, jazzom in improvizacijo, zvočnem spektru in vse do bolj strukturiranih kompozicij, ki puščajo prostor za avanturistična tveganja, vsekakor unikaten projekt, sestavljen iz kvalitetnih in izkušenih glasbenikov, delujoči predvsem na Nizozemski, Italiji in Sloveniji od kjer prihajajo.





◬ Na začetek

24. 10. čet / Yanu


Yanu (Jan Tomšič) je multiinštrumentalist in pravi mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music".

Na slovenske odre se vrača z novo zasedbo, ki bo postregla s sočno melodiko in subtilno ritmiko, in zadovoljila tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.





◬ Na začetek

25. 10. pet / Urban Pulz + Simon Urbas


Urban Pulz so alternativni rock band iz Ljubljane. Izkušeni glazbeniki, ki so nabirali kilometrino pri Don Mentoni, Gušti in Polona, Prisluhnimo tišini, Elektriki.

Urban pulz ustvarjajo nov drugačen zvok, ki je hkrati melodičen in močen, inspiriran angloameriškim bandom. Pesme, katere podpisujeta Alan in Toni, so aranžirane v značilnem Urban Pulz stilu z globokimi basi, pokajočimi bobni, glomaznimi kitarami zaokrožene z dramatičnim in hkrati melodičnim vokalom. Ekspresivno interpretacijo besedil podpisuje Alan. Po treh uspešnih singlih, te dni se na radio postajah vrti četrti singl "Again". Prvo plato Urban Pulz bo izdal Novembra letos.



Simon Urbas - predskupina


Simon Urbas je kantavtor mlajše generacije, samouk in prihaja iz Logatca. Predstavil bo nekaj svoji pesmi, ki jih igra le sam, nekaj pa jih bo tudi iz repertoarja The Rusks, seveda v akustični izvedbi.





◬ Na začetek

26. 10. sob / Balkan Open - Grčija


Zaplavajmo med otoki v Egejskem in Jonskem morju, z vonjem olivnega olja na vroči zagoreli polti. Balkan Open Jam pelje v Grčijo.

Na pot vas peljejo:
Vita Kobal - violina,
Aljoša Struga - bas,
Vanja Dizdarević - bas,
Jelena Soro - petje, oboa

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente. Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili. (Balkan Jam Real Book http://bit.ly/BalkanBook40 )

Dogodek je delno podprt iz strani MOL.

Vstop prost!


◬ Na začetek