14. - 20. oktober (№42)

Drugi Vagon

14. 10. pon / Potnik
15. 10. tor / Drugi Vagon
16. 10. sre / Jazz - Dusha Connection (AT)
17. 10. čet / Foto razstava Igra s kockami - Katja Kirijanova (RU)
17. 10. čet / Excite! Julijan Erič Project
19. 10. sob / Madame Brumowski odpovedan

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

14. 10. pon / Potnik


Potnik je nova zasedba v slovenskem alternativnem rock okolju. Njihovo delo se osredotoča predvsem na avtorsko glasbo, besedila pa so vsa v slovenskem jeziku.

Potnik, s klasično rock zasedbo, sestavljajo:
Luka Furlan - glas in kitara
Žiga Dodič - kitara in glas
Erik Filipčič - bas
Manuel Kocjančič - bobni in glas

Potnik se s svojimi besedili in glasbo postavlja v probleme malega človeka, od modernih na pogled nepomembnih problemov v odnosih ljudi, do eksistenčnih problemov posameznika. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se Potnik trudi vsakemu od nas postat trenutno zavetje ali samo dobra družba na potovanju skozi dogodivščine vsakdana.





◬ Na začetek

15. 10. tor / Drugi Vagon


Glasbena skupina, ki zavije zimzelene pesmi v svoj prepoznaven akustični melos. Za svojo glasbo iščejo navdih v vsakdanjih pripetljajih.

Žan Ograjšek - vokal, kitara
Simon Černe - vokal, trobenta
Andrej Kaferle - klavirska harmonika
Matija Gotz - cajon, perkašni
Aljaž Mlakar - povezovalec, perkašni




◬ Na začetek

16. 10. sre / Jazz - Dusha Connection (AT)


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Dusha Connection


Dusha connection Jazz Trio is intertwining the language of modern jazz with archetypical Balkan folk songs, and thus connecting them to an unbreakable bond





◬ Na začetek

17. 10. čet / Foto razstava Igra s kockami - Katja Kirijanova (RU)

"Najpomembnejša stvar v suprematizmu sta dva temelja ⎯ črna in bela energija, ki služita razkrivanju oblike delovanja ..."
- Kazimir Malevič

Kocka v projektu Ekaterine Kiryanove z imenom "Building Blocks" je sestavni predmet, okoli katerega so zgrajena vsa druga dejanja. Ta poteza odseva neskončni pogovor z njenim notranjim otrokom in predstavlja umetnost, ki se je pojavila pred več kot stoletjem. Glede na Malevičevo zapuščino se Ekaterina loti razprave in hkrati ruši temeljna načela prevlade. To je pogovor med dvema ustvarjalcema, kjer je bilo mogoče nenehno slišati besedno zvezo "da, ampak ...", in ta "ampak" prihaja iz nenehnega gibanja oblik, luči in senc, kjer se vse navidezno zruši, toda notranja trdna struktura in kohezija med predmeti preprečujeta, da bi se zgodil kolaps. Kirjanino delo je možno in nujno ne samo gledati, ampak ga je treba tudi brati. Medtem ko vsaka podrobnost njenega dela predstavlja eno samo besedo, se te besede združujejo v stavke in vsak končni rezultat postane zaključena enota.

Ta celotna serija deluje kot otroška igra s kockami. Z najpreprostejšimi oblikami se gradijo celotna mesta. In odrasla Ekaterina se v otroštvo vrača z gradnjo novih svetov, vendar z različnimi "kockami". V njenih rokah poljubni predmeti, naj bodo to geometrijske oblike ali drobci papirja, krpe ali človeške figure, delujejo kot iste dobre stare otroške kocke. Medtem ko jih preureja, ustvarja trke in jih povezuje na nenavadne načine, s čimer gradi svoj metafizični svet.



◬ Na začetek

17. 10. čet / Excite! Julijan Erič Project

Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

19. 10. sob / Madame Brumowski


Madame Brumowski je mariborska skupina, ki igra melanholični indie rock z elementi proga.

Špela Huzjak - violina, glas
Aljaž Tulimirović - kitara
Stojan Kralj - bas
Matjaž Lorber - bobni

Skupaj delujejo od leta 2017. Z zasedbo raziskujejo zmesi različnih stilov pod katerimi so bili izpostavljeni (jazz, blues, rock, funk, reggae, indie, etno, klasika) ter vpliv geografske umestitve Maribora na ustvarjanje avtorske glasbe.

Glasbena zasedba Madame Brumowski je tekom obstoja ustvarila velik nabor avtorskih skladb in se predstavila na koncertih: Pruh pri Svečini, Festival Skuštrane in Bradati, Festival MARŠ, Mc Pekarna. Trenutno so v procesu snemanja in miksanja prve zgoščenke.



◬ Na začetek