30. september - 5. oktober (№40)

Ex Auro

2. 10. sre / Jazz
3. 10. čet / Flipside
4. 10. pet / Otvoritev razstave plakatov arhetipov
4. 10. pet / Ex Auro

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

2. 10. sre / Jazz


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

3. 10. čet / Flipside


Band ''The Flipside'' je glasbena skupina, ki izvaja predvsem Rock glasbo in je nastala leta 2019. Čeprav je band nastal pred kratkim, imajo člani za sabo bogato zgodovino glasbenih izkušenj, kar se kaže v širokem spektru glasbenega programa, ki ga ponujajo. Skupino sestavljajo kitarist Boštjan, ki igra tudi v skupini ''Vinil'', Klemen, ki je svojo glasbeno pot začel kot basist skupine LSD ( Lepi slovenski dečki), kitarist in pevec spremljevalnih vokalov Peter se je na odrih prvič predstavil s skupino ''In Vibratum'', bobnar Leo, ki igra tudi v zasedbi ''Sin Carnival'', ter pevec Tine, ki svoje vokalne sposobnosti kaže v različnih glasbenih skupinah.

Člani banda so nastopali že na nekaterih večjih dogodkih po Sloveniji, kot so na primer: Trnfest, Kamfest, Vičstock in Lent. Po preigravanju priredb in stvaritvi prvih avtorskih pesmi, si skupina želi novih priložnosti in nastopa na večjih odrih.

Tine Zajc - vokal
Peter Plahutnik – vokal, kitara
Leo Krajnc – bobni
Klemen Pečnik – bas
Boštjan Rihtar - kitara





◬ Na začetek

4. 10. pet / Otvoritev razstave plakatov arhetipov


Arhetipi so stari toliko kot samo pripovedovanje zgodb. Grški filozof Platon je najprej raziskal idejo o arhetipih, ko je govoril o "elementarnih oblikah", idealnih predlogah ali vzorcih, na katerih temelji vse v materialnem svetu. Prepoznavanje in izkoriščanje arhetipa za blagovne znamke je najzmogljivejši način za sprostitev njenega resničnega potenciala. To je zato, ker arhetipi predstavljajo univerzalni in trajni izraz pomena, vedenja in komunikacije.

Na razstavi predstavimo 12 plakatov osnovnih arhetipov ki jih uporabljajo za oblikovanje blagovnih znamk. Plakate sta oblikovala Saša Starovojtov in Matjaž Tomažič. Sandra Anais bo povedala o osebnih arhetipskih vzorcih, ki jih kot potenciale nosimo v sebi in kako aktivirati njihovo energijo ter jo prenesti v kreativnost.



◬ Na začetek

4. 10. pet / Ex Auro


EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik. Gre za rezultat njunega skupnega raziskovanja ter izjemno zvočno popotovanje, skozi katerega na kreativen način in v sodobnih in živih priredbah predstavljata mešanico flamenca ter ostalih, z njim povezanih eksotičnih glasbenih zvrsti.

Napetost, ki jo v prostoru ustvarita že s prihodom na oder, poslušalcu postopoma odstira najglobjo čustva, ga vodi skozi lastne zgodbe ter intimno nostalgijo, proži bitko med egom in razgaljenostjo, energija v prostoru pa mu skozi čutne melodije in zvoke slej ko prej odpre vrata ter ga povabi v stanje rahle zamaknjenosti.

Maria Keck (ples, vokal) je madžarka umetnica, ki je dolga leta živela in delovala v Španiji. S plesom in glasbo je prepotovala že dobršen del sveta, skozi različne zasedbe in projekte pa predstavlja tako tradicionalne, kot moderne zvrsti flamenca in etna.

Tomaž Pačnik (klavir) je skozi sodelovanja z mnogimi skupinami že dolgo del slovenske in mednarodne glasbene scene ter ustanovni član etno-jazz zasedbe Jazoo. V zadnjih letih ga je obsedel flamenco, s katerim se vedno bolj aktivno ukvarja.




◬ Na začetek