23. - 28. september (№39)

Manifest

23. 9. pon / Hamlet Express
24. 9. tor / Edgardo Machain & Leo Rodriguez (Argentina)
25. 9. sre / Jazz - Magic Jam: Leonardi / Erič / Đogič
26. 9. čet / Excite!
27. 9. pet / Manifest (Koroška)
28. 9. sob / Delavnica makedonske ljudske glasbe ob 13h
28. 9. sob / Balkan open jam - Makedonija ob 20h

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

23. 9. pon / Hamlet Express


Hamlet Express je fusion chanson band s pesniško glasbenim krmilom Andraža Poliča (Polo), ki z izkušeno barko virtuozov (Blaž Celarec - Cubano: tolkala, Gregor Cvetko - de Fleur: bas, Miha Petric - La Luz: el. kitara) krmari v bonaci oceanov in tudi v divjih neurjih Jadrana.





◬ Na začetek

24. 9. tor / Edgardo Machain & Leo Rodriguez (Argentina)


Edgardo Machain & Leo Rodriguez, singer-songwriters from the city of Rosario (Argentina). They are a duet of guitars and voices: guitars arrangements and vocal harmonies predominate.

The show is composed of author songs with inclusion of versions of world music such as Tango and Folklore from Southamerica and their region.





◬ Na začetek

25. 9. sre / Jazz - Magic Jam: Leonardi / Erič / Đogič


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.


Magic Jam: Leonardi / Erič / Đogič


MAGIC JAM je glasbeni projekt kitarista Igorja Leonardija in dveh članov Prismojenih profesorjev bluesa; bobnarja Zlatka Đogića ter kitarista Julijana Eriča. Julijan v tem triu izjemoma igra el. bas kitaro.

Glasbeniki so se pred par leti odločili, da bodo igrali brez predhodnih priprav ali opornih komadov. Raziskovali so neznane sfere, kjer so med sabo in s publiko komunicirali z univerzalnim jezikom glasbe; melodijo in ritmom. (Harmonija pa je itak več kot dve melodiji hkrati.) Svoj prvi nastop so imeli prav v Prulčku.

Sčasoma so se na takih improviziranih koncertih razvili in izoblikovali “komadi” v stilu jazza, bluesa, fussiona in afrobeata ipd. V zadnjem času pa so posvojili tudi par skladb Johna Coltranea in nekaj groovov Jamesa Browna.

Igor Leonardi: električna midi kitara
Julijan Erič: električna bas kitara
Zlatko Đogić: bobni





◬ Na začetek

26. 9. čet / Excite!

Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

27. 9. pet / Manifest


Manifest je koroški bend s tročlansko zasedbo kitare, basa in bobnov. S svojo mešanico punka, hard rocka in kvazi alter scene, tvori mladostno up~orniško skupino, ki še ni podlegla kastraciji sodobne "šopingcentr" industrije.

Če ta dokaj direkten odstavek povzamemo in ovijemo v poezijo, dobimo nekaj takšnega:

Mimo realnosti, skozi polja neprebranih romanov mečemo psu, ki grize, kost. Da se razbije potreba po fenomenih, da je katarza vsak dan bolj uresničljiva, da ljudje slišijo. Za to je in smo – Manifest.

Skupino sestavljajo:

Gaber Bobek - kitara in glavni vokal
Dementej Gradišnik (jezus) - bobni, back vokal
Lovro Bobek - bas kitara, back vokal





◬ Na začetek

28. 9. sob / Delavnica makedonske ljudske glasbe ob 13h


13.00 - 17.00 DELAVNICA makedonske ljudske glasbe s STEFČETOM STOJKOVSKIM (Skopje, MK).

Delavnica je brezplačna, potrebna je le prijava na jelena.soro@gmail.com



◬ Na začetek

28. 9. sob / Balkan open jam - Makedonija ob 20h


Stefče Stojkovski - ljudska glasbila,
Jelena Soro - vokal, oboa,
Aleksander Kuzmić - kitara,
Aljoša Struga - bas,
Dejan Jovanov - perkusije

Stefče Stojkovski je eden najpomembnejših glasbenikov za ohranjanje kulturne dediščine s področja Makedonije. Stefče je virtuoz na številnih ljudskih pihalnih instrumentih s področja Balkana (kaval, dude, šupelka, dvojnice, duduk, zurla, tambura, tarabuka, tapan), Vodja je ansambla »Ensemble of National Instruments and Songs "Stefce Stojkovski"«, ki deluje prek dvajset let. V tem času so izdali 7 zgoščenk.

Stefče Stojkovski je odraščal v tradiciji ljudske glasbe, saj sta bila oče in dedek glasbenika, ki sta mu predala ljubezen in ga usmerila v pihalne instrumente. Do svojega sedmega leta je Stefče že zaslovel kot solist na kavalu (makedonski ljudski flavti, eni od najstarejših na Balkanu, ki je še posebej zahtevna za virtuozno igranje). Dve leti pozneje je že prvič snemal v studiu. Leta 1990 je sprejet v Nacionalni orkester Makedonskega radia in televizije.

Danes ima za sabo mednarodno profesionalno kariero, ki ga je peljala po celem svetu (Australia, Turška, Bolgarija, Taiwan, Južna Koreja, Japan, Brazil, Nemčija, Ukraina, Rusija, Francija, Danska, Švedska, Španija, Srbija, Velika Britanija, Slovenija, Albanija)



Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente. Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili. (Balkan Jam Real Book)

Dogodek je delno podprt iz strani MOL.
Vstop prost!


◬ Na začetek