16. - 21. september (№38)

Ratko Divjak

16. 9. pon / Cradle Trio (AT)
18. 9. sre / Jazz - Mr. J. V. trio feat. Ratko Divjak
19. 9. čet / Excite!
20. 9. pet / Yanu
21. 9. sob / Silvia Turetta (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.



◬ Na začetek

16. 9. pon / Cradle Trio (AT)


CRADLE TRIO is a four-pieced young and upcoming blues inspired combo from the southeast of Austria. The group benefits not only from unique spirit of youth and excellent musicianship but continues to develop an excellent reputation as a live band. While their sound and style is respectfully inspired by the generations of blues artists who have proceeded they reach towards a progressive sound - ever mindful of the past but looking towards the future.

CRADLE TRIO tour as a quartet with the core of drums, bass and guitar supported by keyboards allowing for a more diverse live sound and performance.

Bandmembers:
Florian Trummer - Guitar & Vocals
Egon Marbler - Bass & Background Vocals
Claus Konrad - Drums
Martin Maitz - Keyboards





◬ Na začetek

18. 9. sre / Jazz - Mr. J. V. trio feat. Ratko Divjak


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Mr. J. V. Trio


Jakob Žerdin - bobni
Oto Gvardjančič - klavir
Jernej Vindšnurer - kontrabas

Feat: Ratko Divjak - bobni

Je mlada zasedba treh prijateljev, ki neokrnjeno deluje že več kot 2 leti. Spoznali so se na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, njihovo skupno ustvarjanje pa še vedno deluje ne glede nato, da sta dva člana že študenta priznanih jazzovskih univerz (Berlin, Graz).

V tem času so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat pa so vam, za sredin Prulčkov večer pripravili poseben program. Po openingu sledi session!!!



◬ Na začetek

19. 9. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

20. 9. pet / Yanu


Yanu (Jan Tomšič) je multiinštrumentalist in pravi mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music".

Na slovenske odre se vrača z novo zasedbo, ki bo postregla s sočno melodiko in subtilno ritmiko, in zadovoljila tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.





◬ Na začetek

21. 9. sob / Silvia Turetta (IT)


Silvia (voice, guitar, little percussions),
Manuel (guitars, live electronics, backing vocals, percussions)

Silvia begins her musical journey while walking the Camino the Santiago for hundreds of kilometers. A little guitar as her only physical companion. But in her heart and ears, the songs of her dad and the need to find a megaphone for the interior voice that scratches, soothes, comforts. Her desire to let go of that plastic that fills pockets and thoughts, to not listen to advices.

The guitar and the songs will make her journey exciting, hard, silent, fun, reckless. By the end, from that little guitar will be born the first real songs.




◬ Na začetek