19. - 24. avgust (№34)

Image result for bor z bor zakonjšekBorZ

21. 8. sre / Jazz - Lumberjazz Quartet
22. 8. čet / Excite! BorZ
24. 8. sob / Balkan open jam

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

21. 8. sre / Jazz - Lumberjazz Quartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Lumberjazz Quartet se je prvič zbral proti koncu leta 2016 na pobudo bobnarja Boruta Rampiha. Tudi zaradi številnih dobrih odzivov na dosedanjih nastopih, se občasno zberejo in pripravijo pravo jazz poslastico. Tokrat se bodo že tretje leto zapored poigravali na Prulčkovem odru. Slišali boste lahko marsikaj zanimivega, od novih avtorskih skladb do starih dobrih standardov in neparnih specialitet!

Lumberjazz Quartet

Image may contain: 1 person, sitting, outdoor, water and nature
Matic Mikola (sax)
Nejc Škofic (keys)
Peter Smrdel (bass)
Borut Rampih (drums)



◬ Na začetek

22. 8. čet / Excite! BorZ


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BorZ

Zasedba bobnarja, kitarista in skladatelja Bora Zakonjška (Moonlight Sky, CikCak, Yanu, Nezaslišano!) temelji na afrobeatu, funku in bluesu.

Jasna Kmetec - tenor saksofon
Juiljan Erič - kitara
Aljoša Struga - bas
Bor Zakonjšek - bobni



◬ Na začetek

24. 8. sob / Balkan open jam


Balkan Open Jam pristaja v Bosni.
Biseri sevdaha bodo odprli srce v topli avgustovski noči.

Program:
delavnica bosanske ljudske glasbe z
KENANOM MAČKOVIĆEM (Sarajevo, BIH)
Delavnica je brezplačna, potrebna je le prijava na jelena.soro@gmail.com

Balkan Open Jam ob 20.00 
Kenan Mačković - vokal, klavijature,
Jelena Soro - vokal, oboa,
Aljoša Struga - bas,
Dejan Jovanov - perkusije

Kenan Mačković je eden od vodilnih glasov mlajše generacije s področja ljudske glasbe v BIH.

Magister je klavirja in vokalni solist ter aktivno poučuje klavir in petje skozi različne glasbene zvrsti, največ pa skozi ljudsko glasbo Balkana in še posebaj sevdalinke. V svojih aranžmanih prepleta tradicionalni pristop petju z različnimi glasbnimi žanri in na ta način poskuša ustvariti fuzijo, ki bo pustila sledi za prihodnje generacije.


Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

(Balkan Jam Real Book http://bit.ly/BalkanBook40 )

Dogodek je delno podprt iz strani MOL.
Vstop prost!


◬ Na začetek