9. - 14. september (№37)

Drone Society

10. 9. tor / Drone Society odpovedan
11. 9. sre / Jazz - Ilj Pušnik band
12. 9. čet / Excite!
13. 9. pet / Vinil
14. 9. sob / Hornbox (CH)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

10. 9. tor / Drone Society


Drone Society je alternativna rock skupina iz Ljubljane. Zgledujejo se po izvajalcih kot so Arctic Monkeys, Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age, Royal Blood, Foals, Audioslave, Catfish and the Bottlemen itn.

Skupino so ustanovili vokalist Žan Koprivec Perjet, kitarist Robi Glač, basist Mitja Mandić in bobnar Martin Klabus. Premierni koncert so doživeli 18. januarja 2019 v Kinu Šiška. V marcu 2019 se jim je pridružil kitarist Jan Peteh. Vsi člani imajo glede na svojo mladost bogate glasbene izkušnje, saj so že pred ustanovitvijo Drone Society sodelovali s skupinami kot so Lumberjack, Joker out in Garlik.






◬ Na začetek

11. 9. sre / Jazz -  Ilj Pušnik band


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

 Ilj Pušnik band






◬ Na začetek

12. 9. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

13. 9. pet / Vinil


Skupina VINIL je skupno glasbeno pot začela jeseni 2011. Celotna zasedba je bila sestavljena v dveh mescih, nato pa je trajalo še nekaj časa, da so se zedinili okrog imena skupine - VINIL.

Glasbeno skupino VINIL združuje ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Člani skupine so odraščali ob različni glasbi, zato je tudi njihova avtorska glasba zanimiv konglomerat. Glede glasbenega stila se ne želijo striktno identificirati, ampak ustvarjajo glasbo, ki jim je všeč ne glede na trende. Rezultat je unikatni pop rock glasbeni slog, na katerem gradijo svojo prepoznavnost. Vsi člani so avtorsko in aranžmajsko zelo aktivni, s svojo glasbo se na koncertih predstavljajo širši publiki.

Skupina VINIL je posnela dva singla "Daleč stran" in "Mesto spi". Obe pesmi sta izraziti pop baladi, z novim materialom pa zajadrajo tudi v energične funk in rock vode.

Skupina VINIL so:
Ana Gabršček Tacol - vokal
Zvone Zupan - kitara
Boštjan Rihtar - kitara
Sandi Franko - bobni
Zoran Vajs - bas kitara





◬ Na začetek

14. 9. sob / Hornbox (CH)


Hornbox - The vintage groove sound

Close your eyes.

You sit in your Eames armchair at the kidney table and admire the new brown-orange wallpaper. You are totally relaxed. You put on a vinyl record. The needle sinks onto the vinyl ... it crackles.

HornBox sounds! The main thing is grooving.

From funk to jazz, from reggae to ska, to tango or the Balkans -

they will stop at nothing! But Hornbox does not freeze in awe of the good old days. The band's own compositions are original gems that fit seamlessly into the band's repertoire. Exactly this mix makes HornBox. And sometimes the sound goes off so much that even the Kidney table his dancing leg begins to swing...!

Let's HORNBOX!

Musicians:
Nilo Bortot - Guitar
Lukas Bitterlin - Drums
Resl Thönen - Trumpet
Thomas Danzeisen - Saxes
Christoph Harnisch - Keyboard
Fredi Küffer - Tuba / E-Bass




◬ Na začetek