8. - 13. julij (№28)

Kristina Rajgelj

9. 7. tor / Simba Ci & Lion Morre
10. 7. sre / Jazz - Kristina Ray kvartet
11. 7. čet / Excite!
13. 7. sob / Rina K

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

9. 7. tor / Simba Ci & Lion Morre


Glasbenik Simba Ci prihaja iz Zimbabwa in stalno živi in nastopa v Južni Afriki.

Kot del Evropske turneje se ustavlja tudi v Ljubljani kjer se mu bo pridruzil domači multinstrumentalist in popotnik Lion Morre.

Skupaj bosta predstavljala Simbin album Changing Chords, ki zdruzuje moderno in avtohtono afriško glasbo z Reggae, Soul, Jazz, Rumba...

Skupaj sta nastopala v klubih, domovih, dvoriščih, šolah in ustanovah od Balkana in Nemčije do Metropol Južne Afrike in gethov Zimbabwa.

Po 3 letih samostojnih udejstvovanj in projektov se bosta ponovno združila v ustvarjanju unikatnih izkušenj in zvočnih svetov.





◬ Na začetek

10. 7. sre / Jazz - Kristina Ray kvartet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi,določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Kristina Ray kvartet





◬ Na začetek

11. 7. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

13. 7. sob / Rina K 


Rina K vam bo, tokrat znova v navezi z Matejem Che Mazzarjem, popestrila poletni večer. Navdihujejo jo najrazličnejše svetovne kulture in oblikujejo njen glasbeni izraz. Še pod vtisi nastopana letošnjem festivalu Melodije morja in sonca vam bo pokazala pot v svoj Svet in skupaj bosteukradli kakšno zvezdo z neba. Med drugim boste slišali tudi Matejevo avtorsko skladbo Življenje. Prepustite se poletni noči in uživajte v spremljavi čričkov.

https://www.youtube.com/watch?v=HKhTYx3mMT4




◬ Na začetek