1. - 6. julij (№27)

Spiritual Seasons

2. 7. tor / Spiritual Seasons (UA)
3. 7. sre / Jazz - Mr. J. V. Trio
4. 7. čet / Excite!
6. 7. sob / Trónco (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek


2. 7. tor / Spiritual Seasons (UA)


Powerful medieval & celtic melodies, poetic nordic ballads combined with an energizing and endearing performance! Since 2004 Spiritual Seasons have been touring Europe & Asia, boosting good energy with their positive contagious appearence. They are guaranteed to make you dance, sing and smile!

The band have released twelve albums and played more than a thousand concerts.





◬ Na začetek

3. 7. sre / Jazz - Mr. J. V. Trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Mr. J. V. Trio


Gaj Bostič - bobni
Oto Gvardjančič - klavir
Jernej Vindšnurer-kontrabas

Je mlada zasedba treh prijateljev, ki neokrnjeno deluje že več kot 2 leti. Spoznali so se na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, njihovo skupno ustvarjanje pa še vedno deluje ne glede nato, da sta dva člana študenta priznanih jazzovskih univerz(Berlin, Graz). V tem času so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat pa so vam, za sredin Prulčkov večer,pripravili poseben program.



◬ Na začetek

4. 7. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

6. 7. sob / Trónco (IT)

Acoustic experimental newborn collective TRÓNCO, a free form band including elements of blues, 60ies psycadelia, kraut and Mediterrean folk.

TRÓNCO is currently composed by Tommaso Rolando, Davide Cedolin, Tito Ghiglione, Alessandro Bacher.

We started improvising with acoustic instruments to create a parallel expressive dimension of all the primitive needs and the feral creative processes that were shapeless floating in the ether around us.




◬ Na začetek