15. - 20. julij (№29)

Russ Spiegel

16. 7. tor / Silibrina (Brazil)
17. 7. sre / Jazz - Russ Spiegel kvartet
18. 7. čet / Excite!
20. 7. sob / FGMD Band (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

16. 7. tor / Silibrina (Brazil)


Silibrina made its debut in August 2016 and released “O Raio”, its first álbum, in May 2017. In 2018 the band performed an official showcase at SXSW, in US, and did a USA tour last March, with concerts in jazz clubs as Elephant Room, in Austin and Nublu, in New York.

Exploring the mixture of Brazilian music with jazz, the band takes to the stage a performance absolutely spontaneous and energetic, full of brazilianness and improvisations.

Gabriel Nóbrega – piano
Gileno Foinguinos – guitar
Jabes Felipe – drums
Matheus Prado – percussion
Reynaldo Izeppi - trumpet
Ricardinho Paraíso – bass
Wagner Barbosa – saxophone




◬ Na začetek

17. 7. sre / Jazz - Russ Spiegel kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Russ Spiegel kvartet 


17. 7. prihaja v Prulček kitarist iz Miamija, Russ Spiegel, ki bo predstavil svoj zadnji album Wait a minute. Lastnik dveh doktoratov, iz filozofije in jazz kitare je na svojem zadnjem albumu strnil svoje dolgoletne kompozicijske in izvajalske izkušnje. 

Zasedba: 
Russ Spiegel - kitara, kompozicije
Bojan Volk - tenor saksofon
Nikola Matošič - kontrabas
Borut Rampih - bobni 

V Santa Monici v Californiji rojeni kitarist Russ Spiegel se je po študiju preselil v ameriško vojaško bazo v Nemčijo, kjer se je afirmiral kot jazzovki kitarist na festivalih in v klubih, leta 2001 pa se je spet vrnil v ZDA, v New York, kjer je igral s slovitimi glasbeniki kot so Adam Rogers, John Patitucci, Ben Monder idr. Kot komponist ali kitarist je sodeloval v mnogo različnih projektih, od solo izvedb, preko jazz kombov do big bandov. Stik z Evropo je ohranil do danes, saj se vsako leto redno vrača v Evropo.





◬ Na začetek

18. 7. čet / Excite! 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

20. 7. sob / FGMD Band (IT) 


FGMD, a folk-patchanka-punk band from Treviso, Italy, known in the area for energetic concerts. Among other instruments they have mandolin, accordion, violin, dobro etc. After many years of national and international live acts, they are finally going to release their first album "Se ti perdi tuo danno" in April.





◬ Na začetek