24. - 29. junij (№26)

Rosa Brunello

24. 6. pon / Lolita
26. 6. sre / Jazz - Klemn Mlinar kvintet
27. 6. čet / Rosa Brunello - Los Fermentos (IT)
28. 6. pet / Jeannette

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.




24. 6. pon / Lolita 


Zasedba Lolita je že 27 let vedno tu, nikoli v središču pozornosti, vendar vedno v središču obrobja in drznosti. Taka je tudi na novem albumu, že trinajstem po vrsti, s preprostim imenom Uantauuantanara, ki je pred kratkim izšel pri založbi Radia Študent. Lolita je tudi ena najstarejših delujočih glasbenih skupin v Sloveniji. Nastala je leta 1987 kot trio, od katerega sta v sedanji zasedbi še saksofonist Primož Simončič in bas kitarist Iztok Vidmar, prvotno zasedbo pa je uokviril še Blaž Grm. Zasedba zelo drznega glasbenega raziskovanja je doslej izdala različne albume, doživela uspeh v gledališču s predstavo Medved v sodelovanju z igralcem Zijahom Sokolovićem in kot ena redkih slovenskih skupin nastopila tako na Drugi godbi kot na Jazz festivalu Ljubljana. Njena glasba se je spreminjala, tako kot sama zasedba. Tokratno izdajo so posneli Primož Simončič, saksofoni; Iztok Vidmar, električni bas in kitara; Uroš Srpčič, bobni, tolkala; Neža Trobec, glas; Lado Jakša, klaviature, saksofoni, klarinet, in Matjaž Sekne, violina. vir: Delo

Primož Simončič - saxes,
Uroš Srpčič - drums,
Iztok Vidmar - bass,
Neža Trobec - voice,
Lado Jakša - keyboard, sax, clarinet,
Matjaž Sekne - violine






26. 6. sre / Jazz - Klemn Mlinar kvintet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Klemn Mlinar kvintet


Zasedba:
Klemen Mlinar - guitar
Matic Mikola - sax
David Križaj - keys
Rok Škrlj - bass
Jakob Žerdin - drums

Slišali boste lahko, med seboj precej različne, standardne jazz kompozicije. Hkrati pa bo predstavljenih tudi nekaj avtorskih skladb.




27. 6. čet / Rosa Brunello - Los Fermentos (IT)


Bassist Rosa Brunello is a rising star of modern jazz. Her third CAM JAZZ release is a supremely confident set of modern themes, with instrumental skill augmented with electricity and effects, greatly expanding the music's color palette and textures.

Rosa Brunello - bass synth, el. bass, upright bass, synth
Michele Polga - t. sax, fx
Frank Martino - el. guit., electronics, drum machine
Luca Colussi - drums

Together, and with the collusion of electronic effects, they create music that is alert, contemporary and packed with unexpected twists and turns. Modern jazz has never been short of highly creative players who are also leaders, and Brunello is confidently to that tradition, driving music from the center, shaping it and bringing it to it. so far Minor artists switch styles every time they enter a studio. Major artists tend to have one big idea and spend many years working out its many implications. Rosa Brunello belongs to the second category, a young artist with a distinctive vision and determination to make it real. (Brian Morton)






28. 6. pet / Jeannette 


Jeannette so klavirska harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples! V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov v nemirne rokerje, ki skozi glasbo privrejo na prostost.

Repertoar zajema skladbe iz vseh koncev sveta, od sanjavih poletnih večerov v Moskvi, do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf.

V svojstvenem glasbenem stilu so se lotili tudi avtorskega ustvarjanja. Njihova skladba z naslovom Permanentno moj je bila izbrana na SAZAS-ovem natečaju SpotVizija 2017 in nagrajena s snemanjem videospota.

V letošnjem letu pripravljajo nove avtorske skladbe in zgoščenko. La Vie Est L'amour!




◬ Na začetek