27. maj - 1. junij (№22)

Yanu

27. 5. pon / Yanu
28. 5. tor / Norium (Brežice)
29. 5. sre / Jazz - KGBL a la carte
30. 5. čet / Excite! Julijan Erič & Friends
31. 5. pet / Branimir i Neprijatelji (SRB)
1. 6. sob / Ješča Vešča

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

27. 5. pon / Yanu 


Skupina Yanu izvaja avtorsko glasbo, mešanico bluesa, funka, afro groova in improvizacije. Postregli vam bodo s sočno melodiko in subtilno ritmiko, ki bo zadovoljila tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.

Gonilna sila Yanu je Jan Tomšič, multi-inštrumentalist in pravi mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music". Nekateri ga poznate tudi po njegovih ostalih podvigih, kot sta Etno disko in njegov solo projekt Yatanu.





◬ Na začetek

28. 5. tor / Norium (Brežice) 


Norium so vsekakor sveži veter na slovenski sceni za kar poskrbi kombinacija članov, ki so razvršeni od XY do XX kromosoma, starostno razporejeni od 22 do 46 let, inteligenčno od IQ – 13 do IQ 199,86 in z vizualnim izgledom od klasičnega arijca do arabskega tena in poraščenosti. Prav vsi pa so malo odštekani ali pa lahko rečemo nori kar nakazuje že ime Norium. Žanrsko jih je najlažje opredeliti v širšo zvrst rocka, vsekakor pa ne glede na zvrst glasbe, ki jo igrajo, kupijo občinstvo z nastopom na odru.

Aljoša - vokal
David - bobni
Nina - kitara
Timotej - kitara
Uroš - bass





◬ Na začetek

29. 5. sre / Jazz - KGBL a la carte 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

KGBL a la carte 


Nastop dijakov 1 in 2 letnika konsevatorija za jazz Ljubljana. Mentor: Robert Jukič

Prvi del:
Adrijana Bajc, Nuša Bezjak, Lana Hrvatin, Eva Kovačič - vokal
Ajda Kuntarič, Timotej Jerman - saksofon
Rok Gerl, Bor Turnšek - trobenta
Jaka Špehar - klavir
Nejc Poljanec - harmonika
Maj Špacapan - kitara
Luka Pintarič - kontrabas
Jaka Podgornik - bobni

Drugi del:
Nina Sirk, Katarina Samobor - vokal
Lenča Debeljak, Zala Rus - saksofon
Bor Turnšek - trobenta
Zarja Rampih, Matic Štemberger - klavir
Žan Colja - kitara
Miha Lampe - kontrabas
Julijan Kunej - bobni



◬ Na začetek

30. 5. čet / Excite! Julijan Erič & Friends


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sled



◬ Na začetek

31. 5. pet / Branimir i Neprijatelji (SRB) 


Srbski skladatelj, pisec besedil, kitarist in pevec Branimir Rosić je svojo kariero začel kot avtor in frontman skupine »Branimir i Neprijatelji«. Po desetletju klubskih nastopanj po Srbiji, Hrvaški in Bih je leta 2009 izdal prvi avtorski album Tako moje oči vide. S prvim singlom z albuma »Samo ljubav me čini srećnim« si je priboril zmago na »Hellokonkursu« in ga podkrepil z video spotom.

Pri nas še ni imel klubskega nastopa, medtem ko v drugih državah nekdanje skupne države polni klube že vrsto let. Branimir nas bo navdušil s svojimi odkritostjo in pravim Balkan rock’n’rollom. Na odru se mu bosta v električnem delu pridružila dva slovenska kolega: na bobnih Andrej Hribar in Jani Lah na basu. Je odličen posnemovalec ameriškega kantavtorja Johnnyja Casha ter hrvaške oziroma jugoslovanske mega skupine Azra.

Čas je za novo akcijo ... Balkan Rock’n’Roll!!!





◬ Na začetek

1. 6. sob / Ješča Vešča  


Dolenjska etno swing zasedba Ješča vešča vas ponese v čase črnobelih televizorjev in gramofonskih plošč.

Skupino Ješča vešča sestavljamo ljubiteljski glasbeniki iz različnih krajev Dolenjske. Repertoar Ješče vešče obsega znane in manj znane skladbe različnih glasbenih zvrsti, zlasti pa ciganski swing, jazz standarde, country, klezmer. Skratka glasbo, ki je ne slišite več na radiu.

Skupina ustvarja tudi avtorske skladbe, v katerih se prepletajo omenjene glasbene zvrsti, ki smo jim dali skupni imenovalec "etno swing".




◬ Na začetek