3. - 8. junij (№23)

Anja Hrastovšek

4. 6. tor / Rina K
5. 6. sre / Jazz - The Oakleys / Anja Hrastovšek band
6. 6. čet / Excite! Kozmične Vrane
7. 6. pet / Dobrodelni hip hop session - Leo klub (od 20.00)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

4. 6. tor / Rina K


Rina K je glasbenica, ki razmišlja o vsakdanjem življenju in gradi peskovnike v oblakih. Ustvarja lahkoten pop. S kitaristom Matejem Che Mazzarjem bosta poskrbela za prijeten glasbeni uvod in hkrati pripravila teren za razgibavanje glasilk. Obenem bomo prisluhnili njenim skladbam Življenje je prestiž, Mariachi in Bodi kavalir v akustični preobleki, ki nas bodo spomnile na poletje in  potepanja po toplih krajih. Če ne drugega, se bomo odpravili tja vsaj v mislih.





◬ Na začetek

5. 6. sre / Jazz - The Oakleys 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

The Oakleys / Anja Hrastovšek band


Morda ste na prvo oko prepoznali skupek štirih glasbenikov in veste, da se jih lahko po slovenski glasbeni sceni sliši na vseh mogočih koncih. Krasno, potem veste, da vas čaka zabaven glasben večer, le da bodo tokrat repertoar obarvali povsem jazzovsko. Predstavili bodo program, ki ga Anja pripravlja ob zaključku študija na jazz konservatoriju v Celovcu. Šli bodo od zlatih Ellinih klasik do Esperanze Spalding in še dlje. Zagotovo lahko obljubimo, da bo zelo razigran večer, po katerem sledi jam session.

Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klavir
Peter Smrdel - kontrabas
Žiga Smrdel - bobni





◬ Na začetek

6. 6. čet / Excite! Kozmične Vrane 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Kozmične Vrane



Julijan Erič - kitara, vokal
Miha Ribarič - bas kitara
Borut Rampih - bobni



◬ Na začetek

7. 6. pet / Dobrodelni hip hop session - Leo klub (od 20.00) 


Že tretji dobrodelni hip hop session v Prulčku. Mladinska organizacija Leo klub Ljubljana skupaj s kreativnimi glasbeniki prireja hip-hopovsko obarvan večer za dober namen. Vsa zbrana sredstva na dogodku bodo namenjena plačilu šole v naravi socialno ogroženim otrokom v okviru Zveze prijateljev mladine Moste-Polje.

Od 20.00 ure naprej nas bosta ogrevala DJ Kombo in DJ WhiteAF, nato pa se bomo zabavali z naslednjimi nastopajočimi: Murat&Jose, Um, Kuna, Perro&Rudstah, Skova, Dane in Fidži.




◬ Na začetek