20. - 25. maj (№21)

Ogenj

21. 5. tor / Um in Kuna
22. 5. sre / Jazz - Jani Šepetavec kvartet
23. 5. čet / Excite! Krautrock-surf-garage-psychedelic Jam
24. 5. pet / Ogenj (HR)
25. 5. sob / Phraim

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

21. 5. tor / Um in Kuna 


Um in Kuna so skupina glasbenih improvizatorjev, ki delujejo pod imenom UM & KUNA freestyle show. Njihovii nastopi izgledajo tako, da publika določi ime pesmi ali pa tematiko, umetniki pa na licu mesta ustvarijo komad na izbran predlog.





◬ Na začetek

22. 5. sre / Jazz - Jani Šepetavec kvartet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Jani Šepetavec kvartet - "Whispering sounds Collective" 

Novogoriški saksofonist Jani Šepetavec je po opravljenem šolanju na jazz oddelku Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani svoj študij nadaljeval na Jazz Institut Kunstuniversität v Gradcu v Avstriji, kjer se je uril v razredu profesorja Karlheinza Miklina in tudi uspešno magistriral. Kot glasbenik se je udeleževal mojstrskih tečajev z vrhunskimi mentorji (Don Menza, Dave Liebman, Jerry Bergonzi), piše glasbo za različne projekte in ustvarja svoje skladbe. Kot multi-inštrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Tokrat se bo Jani, tik pred izidom novega albuma, predstavil z njegovimi novimi avtorskimi kompozicijami, ki združujejo melodične ter kompleksne elemente moderne "funk-jazz" glasbe. V večini skladb črpa navdih iz "Elastic" obdobja legendarnega saksofonista Joshue Redmana ter "Underground" glasbe Chrisa Potterja, z inkorporiranimi elementi blues-a.

Na odru se mu bodo pridružili:
Gašper Kržmanc (kitara)
Nejc Škofic (klaviature)
Gašper Peršl (bobni)





◬ Na začetek

23. 5. čet / Excite! Krautrock-surf-garage-psychedelic Jam


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Zasedba:
Rok Skoliber - bobni
Marko Petrič - bas kitara
Aleš Mačkovšek - kitara
secret guest - pommes frites

Po uvodnem sessnu se obeta odprt jam session.



◬ Na začetek

24. 5. pet / Ogenj (HR) 


Ogenj že četrtič pride do nas.

Leta 2018 so fantje so zaigrali veliko festivalov, skoraj v vsakem klubu na Hrvaškem, bili pogosti gostje v regiji, izdali so veliko pohvalni album "Domaj", tudi v TOP 20 WORLD MUSIC CHARTS.

Pridite na svoj odmerek folk rocka, ponovite stare pesmi in se naučite novih. Ogenj vas čaka.

Tomislav Mihac Kovačic - bisernica, kitara, vokal
Filip Kušnjer - kitara, back vokal
Denis Kuzel - bobni
Borna Ilić - bas, back vokal
Luka Iverac - viola, harmonika





◬ Na začetek

25. 5. sob / Phraim 


While the Phraim quartet was founded in Basel/Lucerne in the fall of 2016, its musicians have know each other since their student days and numerous collaborations in Vienna.

The result of this project is not only a well-balanced sound but also a profile that is both unique and diverse: the multifaceted voice of Nina Reiter coupled with the interaction of Stephan Plecher (piano) and Peter Primus Frosch (drums) performed with virtuosity and placed on the solid foundation provided by Marc Mezgolits (bass) create an inimitable sound that combines tradition and innovation with seemingly effortless ease.

Nina Reiter - vocals
Stephan Plecher - piano
Marc Mezgolits - electric bass
Peter Primus Frosch - drums




◬ Na začetek