13. - 18. maj (№20)

Okttober

13. 5. pon / Dandelion (AT)
15. 5. sre / Jazz - Igor Bezget Trio
16. 5. čet / Supershow #7
17. 5. pet / Okttober (Maribor)
18. 5. sob / Balkan Open Jam - Ay Romale, Chavale!

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

13. 5. pon / Dandelion (AT) 


Dandelion“, an Indie-Rock Band from Salzburg have performed all over Austria, supported international acts like „We are Scientists“ and „I'm from Barcelona“ and performed at big festivals as „Donauinselfest“.

In October 2016 „Dandelion“ were honored as „GoTv local Hero“. Since the release of their debut EP „Obvious“ two songs were chosen on the „Xtra Ordinary“ sampler, a CD of the „Rockhouse Salzburg“ with features promising local Bands. On the 28th of October this year „Dandelion“ released their new single “No Substance” which was premiered on “Welle1 Music Radio”. Currently they are touring through the main cities of Austria.





◬ Na začetek

15. 5. sre / Jazz - Igor Bezget Trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Igor Bezget trio 


Zasedba:
Igor Bezget - kitara
Borut Rampih - bobni
Nikola Matošić - kontrabas

Slovenski sceni že dolgo znan, lahko že tudi rečemo veteran jazz kitare in pa tudi ostalih glasbenih zvrsti. Tokrat bo z dolgoletnim kolegom in prijateljem Nikolo Matošićem na kontrabasu in z bobnarjem mlajše generacije Borutom Rampihom zaigral na Prulčkovem jammu, ki se dogaja vsako sredo.

V uvodnem delu bojo igrali nekaj avtorskih kompozicij Igorja Bezgeta.
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Igor_Bezget



◬ Na začetek

16. 5. čet / Supershow #7 


Jam sessioni, kljub temu da so za nastopajoče in sceno izjemno pomembna in zabavna izkušnja, lahko hitro postanejo malce kaotični za poslušalke in poslušalce. Zato menimo, da z malce bolj organizirano verzijo tega lahko dosežemo kompromis, kjer se lahko glasbenice in glasbeniki še vedno zabavamo in improviziramo, obiskovalcem pa vseeno ponudimo pester in zabaven večer z veliko dobre glasbe v sproščenem vzdušju. Vabljeni!

Glasbeniki in glasbenice vabljeni! Supershow bo neke vrste bolj organizirani jam session večer, zavzemamo se da bi se na naši mali sceni čim bolj povezali in enkrat mesečno dobili na jamu, kjer se lahko spoznamo, družimo in kaj zaigramo. Bendi oz. posamezniki se bodo lahko prijavili prek spleta in nastopili v naključni ali organizirani zasedbi ter zaigrali skladbe, ki bodo ali vnaprej dogovorjene ali spontano izmišljene.

Večer se bo začel s kratko otvoritvijo benda gostitelja (cca 20 min), nato bo sledil jam. Jam bo potekal tako, da gostujoči band ostane na odru, prijavljeni pa se mu pridružijo (oz zamenjajo kakšnega člana) in skupaj zaigrajo.

Na spodnji povezavi joinite group, kjer se lahko prijavite na jam in se že vnaprej povežete z gostujočim bendom ter se dogovorite kaj bi zaigrali! Pričakuje se znanje svojega inštrumenta, katerega razen bobnov prinesite seboj. https://www.facebook.com/groups/939327686261375/



◬ Na začetek

17. 5. pet / Okttober (Maribor) 


Jesen je lahko dolga in zima mrzla. A pride pomlad. Mariborski bend Okttober se po letu in pol premora končno vrača na glasbene odre in počasi začenja gibati prste in glasilke.

Letos mineva že deset let, kar so se prvič sestali, leta 2015 pa so izdali tudi prvenec, album melanholičnega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju sreče izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in Poišči me v pravljici. Pravkar nastajajo nove skladbe, ki jih boste že lahko slišali na prihajajočih koncertih.

Več informacij o skupini tudi na www.okttober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno. Na spletni strani je tudi povezava do digitalnega downloada albuma, ki je na voljo na vseh večjih spletnih platformah za posredovanje glasbe.

Okttober so:
Milan Fras, pevec, kitarist,
Nikola Stojanović, solo kitarist,
Sebastijan Roškarič, basist,
Gregor Božič, bobnar.




◬ Na začetek

18. 5. sob / Balkan Open Jam - Ay Romale, Chavale!


Enkrat mesečno sobotni Balkan Open Jam vodi večkratno nagrajena skladateljica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Balkan Open Jam počasi obrača krog in se vrača v državo, ki je ni.
Noč, ko potujemo po pokrajnah duše, kjer kri zavre, lica zardijo in noge odpeljejo v ekstatičen ples.
Noč romske glasbe.

V noč vas peljejo:
Jaka Birsa - saksofon,
Aleksander Kuzmić - kitara,
Peter Lebar - bas,
Dejan Jovanov - tolkala,
Jelena Soro - vokal, oboa

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

Dogodek je podprt s strani MOL.

Vstop prost!

Začnemo točno ob 20.30



◬ Na začetek