8. - 13. april (№15)

Laurylin

8. 4. pon / Mercury - Freedman - Caloia
9. 4. tor / Michael Weiskopf
10. 4. sre / Jazz - Smrdel-Sever-Smrdel trio
11. 4. čet / Stand Art Blues band
12. 4. pet / Prulers
13. 4. sob / Laurylin odpovedan

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

8. 4. pon / Mercury - Freedman - Caloia 


Mercury is a Montreal-based improvising duo, a product of a long-time collaboration between Lori Freedman (clarinets) and Nicolas Caloia (doublebass).

After some 15 years of playing, recording, writing and talking together Mercury decided to develop a concert repertoire that reflects the ideas of “open form” composition specific to the current approach in Montreal. With seamless welding of both written and improvised parts this singular sound comes from music that is dynamic and conversational in structure, rich with polyphonic and gestural elements. Each piece has its own particular playful quality and is animated by these two veteran musicians.

We believe that we are on the brink of finding a satisfying sound aesthetic : unpredictable, untempered, organic, and irregular, but none-the-less, with cadence, consonance, transparency and silence. The music we seek is dynamic and conversational in structure and has a sensitive, thoughtful quality rich in polyphonic and gestural interplay.

First set: Mercury
Lori Freedman - clarinets
Nicolas Caloia - double bass

Second set:
Lori Freedman - clarinets
Nicolas Caloia - double bass
Cene Resnik - saxophone
Boris Janje - double bass





◬ Na začetek

9. 4. tor / Michael Weiskopf 


Na kraj zločina se v Ljubljano po enem letu vrača newyorški glasbenik in kantavtor Michael Weiskopf. V unplugged formatu se mu bo tokrat pridružil še njegov ameriški glasbeni kolega, kitarist Randolph Hudson in vokalistka Lauren Matzen.

Predstavil bo svoj zadnji (četrti studijski) album, ki je izšel pred nekaj meseci in nosi naslov Lost In Amerika ter že uspešno jadra po ameriških in evropskih radijskih valovih, predvsem s skladbo Tattoo of Jesus.

Za Michaelom Weiskopfom je pestra življenjska zgodba, ki jo sicer še kar piše in ji ni videti kraja. Še pred leti je bil časopisni urednik in založnik, nato pa je svoj posel prodal in se na starejša (recimo raje najboljša) leta tudi profesionalno povsem posvetil glasbi, svoji prvi ljubezni.



Članek v Dnevniku https://www.dnevnik.si/1042882407



◬ Na začetek

10. 4. sre / Jazz - Smrdel-Sever-Smrdel trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Zasedba:
Žiga Smrdel - bobni
Peter Smrdel - kontrabas
Aleksander Sever - vibrafon

Vibrafonski trio ni pogosti sestav ki ga lahko slišite. Gre za predstavitev mladega zelo talentiranega vibrafonista Aleksandra Severja v družbi ravno tako odličnih jazzistov mlade generajie bratov Smredel.



◬ Na začetek

11. 4. čet / Stand-Art Blues band 

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting
STAND-ART blues band je skupina dveh generacij, ki sta združili izkušnje z mladostno energijo.

V skupini so:
Miro Kovačič - vokal, kitara
Robert Ivačič - ustna Harmonika
Miran Žgajnar - vokal, bas
Vili Lipuš - bobni
Tadej Meznarič - klaviature





◬ Na začetek

12. 4. pet / Prulers 


Po dolgih letih čakanja bodo na Prulah končno nastopili Prulers, ki so svojčas kot pionirčki skupaj drgnili klopi bližnje šole in kot rokometaši Prul (česa drugega pa!) drgnili asfalt bližnjega igrišča, v teh prostorih pa so bili takrat namesto umetnikov stalni gostje lokalni alkoholiki. Ustanovljeni leta 1988 so sčasoma še kot kvartet s koncerti prekrižarili vso Slovenijo, leta 1997 izdali svoj prvenec "Hazelnut", nato pa se umaknili v ilegalo. Ob odhodu kitarista Primule je kazalo na zaključek zgodbe, a je bila magnetna moč rokenrola preveč konkretna. Sedaj kot trio Prulers ohranjajo svojo garažno-punk-rock poetiko in z novim materialom, ki se ga je že nabralo za celo ploščo, v vesellje občestva žagajo naprej.

Zasedba
Sexy - bobni
Urca - bas
Sever - kitara





◬ Na začetek

13. 4. sob / Laurylin 


Zametki zasedbe segajo v leto 2008, ko so se Linda in Amanda Vidic na violini ter Apolonia in Rebeka Vidic na violončelu odločile, da sežejo onkraj mej klasične glasbe, poiščejo bobnarja in pod imenom Villinius pričnejo z igranjem rock uspešnic. Skupina je delovala do 2011.

Leta 2015 je Amanda s sestro Lindo ustanovila godalni kvartet z imenom Laurylin, z Ino Lorbek na violi in Igorjem Švarcem na violončelu, ki ga je kasneje zamenjala Apolonia Vidic. Januarja 2016 so v sodelovanju z bobnarjem Borutom Praperjem, pevcem Janom Bogatičem in producentom Janom Baruco posneli avtorsko zgoščenko (Eau de Toluen), ki so jo aprila premierno predstavili v Figa Rock Baru. Novembra 2016 jih je zapustila violistka in nadeljevale so v triu. Sodelovele so z bobnarji Rokom Sozcka Mandacom, Mitjo Stropnikom, Gajem Bostičem, Galom Furlanom, Luko Kuharjem in bobnarko Lano Mršnik.

Nastopajo tako doma, kot v tujini (Italija). Septembra 2017 je izšel njihov videospot s sklabo Drop of deliverance, ki jo je odpel pevec Jan. V svoj repertoar vključujejo rock uspešnice iz časa skupine Villinius in dodajajo nove.

Amanda Vidic - violina
Linda Vidic - violina
Apolonia Vidic - violončelo

Gosta:
Maksim Vergan - vokal
Luka Kuhar - bobni




◬ Na začetek