15. - 20. april (№16)

Wax Road

15. 4. pon / Plužni filozofi
16. 4. tor / Mišišipi - Trokut
17. 4. sre / Jazz - KGBL Musicxchain
18. 4. čet / Wax Road (Moldova)
19. 4. pet / Extaza odpovedan

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

15. 4. pon / Plužni filozofi 


Plužni filozofi so z delovanjem začeli leta 2009, ko so se zbrali Ivo Dovič (bas), Aljoša Dornik (kitara) in Matija Kočevar (bobni). Z njimi je sodelovalo več pevcev, konec leta 2018 se jim je pridružila Mateja Zupančič.

Matija Kočevar se je kot bobnar kalil v legendarni slovenski punk zasedbi Racija, Ivo Dovič in Aljoša Dornik pa sta skupaj sodelovala v več zasedbah, med katerimi je bila tudi skupina Korena. Matej Zupančič predstavljata petje in glasba nasploh posebno veselje in izziv.

Ime Plužni Filozofi prihaja iz knjige Slava Vojvodine Kranjske Janeza Vajkarda Valvasorja. Skupina navdih za svojo glasbo išče v sodobnih rock zvokih, ki jih bogati s klaviaturami in urbanimi učinki.

Skupina nima jasno opredeljenih vzornikov, temveč svoje vplive išče v posameznih trenutkih, od pop izvajalcev in jazz pevcev do hrupnih punkerjev ter predstavnikov neodvisne glasbene scene.





◬ Na začetek

16. 4. tor / Mišišipi 


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.

Trokut 


Trokut je minimalni jazz kvartet ustanovljen proti koncu leta 2018.

Kvartet se predstavlja z originalnimi kompozicijami, začinenjenimi z vnaprej definiranimi strukturami, motivi ter z improvizacijo, navdihnjeno z modernim jazzom in elektronsko glasbo.

Kvartet sestavljajo:
Jaka Arh - tenor saksofon,
Filip Pavić - kitara,
Bojan Skočilić - e-bass
Jerko Jurin - bobni.

Melodije, harmonija in elektronske teksture se približujejo zvoku bandov, kot so Radiohead, Boards of Canada ter zvoku založniške hiše ECM.




◬ Na začetek

17. 4. sre / Jazz - KGBL Musicxchain 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

KGBL Musicxchain

Nastop dijakov iz Slovenije, Finske, Nemčije in Latvije v sklopu mednarodne izmenjave dijakov.



◬ Na začetek

18. 4. čet / Wax Road (Moldova) 


Hailing from a small town in the Republic of Moldova, the lack of any activities led Dan Timofei (Lead Vocal/Lead Guitar) and Victor Ceban (Drums) to attend the only music school in their town. Playing together, after 4 years they met Ion Tiuticov (Rhythm Guitar) who also attended the music school. After graduating, they met their bass player Cristian Budac and formed The Wax Road on the 1st of December 2013.

In the spring of 2014, at the “Day Drum Ungheni” festival, they met Iaroslav Cojocaru – one of the festival organizers – that eventually became the band’s manager. This way they formed a powerful team.

Dan (Lead Guitar & Lead Vocal)
Ion (Rhythm Guitar)
Cristi (Bass Guitar & Back Vocal)
Victor (Drums)





◬ Na začetek

19. 4. pet / Extaza 


Korenine Extaze segajo že v pozna 90ta, ko sta Andrej in Dani začela eksperimentirati z električnimi kitarami. V času, ko smo ogromne kufre s težkimi kopijami znanih kitar prevažali na Tomos avtomatikih so minili v preigravanju Metallice, AC/DC in podobnih.

Po več kot desetih letih zatišja se je začelo zares. Andrej je hitro napredoval z znanjem kitare, Dani pa se je posvetil predvsem vokalu in pisanju novih komadov. Bendu se kmalu pridruži basist Martin in ekipa se odpravi na prvo snemanje v studio RSL s komadom V tvojih očeh. Takoj po tem smo na ta komad posneli prvi video. Malo po snemanju se bendu pridruži bobnar Aleš, Dani akustični kitari doda električno in Extaza dobi končno podobo.




◬ Na začetek