1. - 6. april (№14)

The Fictionplay

1. 4. pon / Bokadema
2. 4. tor / Viaentropia
3. 4. sre / Jazz - David Mozetič kvartet
4. 4. čet / Excite! Midnight Lightnin’
5. 4. pet / Nasty Monroe unplugged (IT) - odpovedan
6. 4. sob / The Fictionplay (AT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek


1. 4. pon / Bokadema 


Bokadema je petčlanska tolkalska zasedba, ki iz zahodno-afriških instrumentov (balafon, dundun, djembe, ngoni) izvablja tradicionalne zahodno-afriške ritme. Skupina se je formirala leta 2013 iz nabora Ljubljanske tolkalske scene. Člani zasedbe so znanje in izkušnje nabirali na delavnicah mojstrov tolkal in festivalih tovrstne glasbe.





◬ Na začetek

2. 4. tor / Viaentropia 


viaEntropia je zasedba mladih glasbenikov, ki se je skozi zadnjih nekaj let v Ljubljani oblikovala v današnjo ekipo. Ideja je ustvarjanje na področju keltskega punka, tradicionalne irske glasbe, etno glasbe, pa tudi vsesplošno priljubljenih hitov. Najprepoznavnejši avtorski komad je "V gozdu sreče".

Dora Domajnko (harmonika)
Jaka Bole (vokal)
Helena Domajnko (bas kitara)
Tilen Jan (kitara)
Tibor Babic (bobni)
Miran Domajnko (violina)





◬ Na začetek

3. 4. sre / Jazz - David Mozetič kvartet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

4. 4. čet / Excite! Midnight Lightnin’ 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Midnight Lightnin’


Julijan Erič - kitara
Miha Ribarič - bas
Zlatko Đogić - bobni


◬ Na začetek

5. 4. pet / Nasty Monroe unplugged (IT) 


Nasty Monroe is a band formed in Trieste (IT) in 2014 .

We play all original songs and our influences come from bands like: Stooges, T Rex, Guns N Roses and from more modern 90s alternative stuff like Stone Temple Pilots, Alice in Chains, Marilyn Manson. In 2015 we published our first ep: a 7' vinyl called Details Of A Violence.





◬ Na začetek

6. 4. sob / The Fictionplay (AT)


Wherever the „Ark Fictionplay“ lands, massive riffs collide with fraglie vocals and rabid arrangements with rhytmic calculatio. People defected from Mainstream are dancing ecstatically into the exile and dusty listening habits get abandoned once and for all.

„Shake Shake! Let the earth quake.“ The Fictionplay invites to stomp and to dance – until plates shift. On the Richter scale the music of the four Austrians oscillates from innovative rock to progressive pop ballad. Energetic, impulsive, stirring.





◬ Na začetek