25. - 30. marec (№13)

Blueberry Station

25. 3. pon / Uroš Planinc Group + Guests
26. 3. tor / Mišišipi
27. 3. sre / Jazz - Giovanni Maier
28. 3. čet / Excite! Bor Z
29. 3. pet / Soul Jazz in Jaz
30. 3. sob / Blueberry Station

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.



◬ Na začetek

25. 3. pon / Uroš Planinc Group + Guests 


Instrumentalna rock skupina Uroš Planinc Group je nastala leta 2006 v Celju. Sestavljajo jo Uroš Planinc – kitara, Blaž Bizjak – bas, David Raček – kitara in Črt Krevh – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc Group. V sorazmerno kratki, a bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih z energijo nabitih koncertov po Sloveniji in v tujini zgradili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu. V zadnjih letih, ko je glasba postala malce zaspana in brez idej, so Uroš Planinc Group edinstven pojav na rockerski sceni, ki se ga vsekakor splača pogledati tudi v živo.





◬ Na začetek

26. 3. tor / Mišišipi  


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.



◬ Na začetek

27. 3. sre / Jazz - Giovanni Maier, Aljoša Jerič, Flavio D'avanzo trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

28. 3. čet / Excite! Bor Z 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BorZ

Image may contain: 2 people, people playing musical instruments, people on stage, people sitting, guitar and indoor
Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov.Saksofonistka Jasna Kmetec je redna gostja zasedbe Prismojeni profesorji bluza in s svojim energičnim zvokom daje posebno energijo bendu. Aljoša Struga, izvrsten basist ki je glasbeno  šolanje končal na jazz konzervatoriju v Celovcu je v zasedbi del močne ritem sekcije. Zasedbi se je nedavno pridružil slovenskemu občinstvu znan kitarist Julijan Erič, drugače ustanovni član zasedbe Prismojeni profesorji bluza. Njegov "gruvaški" stil igranja kitare samo povdari močno ritem sekcijo in glasbi doda zanimiv zvok.

BorZ je bend, ki razvija glasbo, ki je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru in se počasi odpira širšemu občinstvu. Zasedba se trudi v živo predstaviti glasbo trenutka in se prepušča spontanim momentom in občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo.





◬ Na začetek

29. 3. pet / Soul Jazz in Jaz


Soul, jazz in jaz se po doooolgem času vračajo v Prulčka. Oni, ki so na njegovem odru stalnica od samega začetka, se neizmerno veselijo, da bodo Prulam znova zatresli hlače in razmigali boke. :)
Vabljeni na petkovo SJJ zabavo.
Pevka Anja Hrastovšek, je 9 let nazaj ustanovila zasedbo s hecnim imenom SOUL, JAZZ IN JAZ. Kdo je takrat vedel, da se bo prijelo in bo band zelo aktiven vsa ta leta, čeprav zna malokdo povedati ime v pravem zaporedju. ;)

Postali so stalnica slovenskih, predvsem pa ljubljanskih popularnih koncertnih prizorišč in si priigrali kar nekaj zvestih poslušalcev. Kljub temu, da za enkrat samo poustvarjajo glasbo in delajo priredbe legendarnih slovenskih in tujih pesmi, so v znane melodije uspešno prinesli svoj zvok. Jazzerji po izobrazbi in duši se ponašajo z izrazito interpretacijo, malce drugačnim pristopom k popu in discu ter veliko improvizacije.

Anja Hrastovšel - vokal
Rok Zalokar - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara
Žiga Kožar - bobni





◬ Na začetek

30. 3. sob / Blueberry Station 


Blueberry Station sestavljajo glasbeniki iz Borovnice in Logatca. Od začetka delovanja skupine v letu 2014 ustvarjajo avtorsko glasbo, v kateri prepletajo prvine alternativnega rocka s sestavinami drugih glasbenih žanrov. Ta čas snemajo svoj prvenec z naslovom Nothing New Under the Sun.

Marjan H. - bas kitara, vokal
Andraž T. - električna kitara, vokal
Rajko T. - bobni, spremni vokal
Tina. K. - spremni vokal




◬ Na začetek