4. - 10. marec (№10)

Jelena Soro

4. 3. pon / KLT by Whiteman feat. GF
5. 3. tor / Electro Jirsch (AT)
6. 3. sre / Jazz - Luka Matič trio
7. 3. čet / Carina
8. 3. pet / Etno pulz - Balkan open: Ženski jam (20:30)
9. 3. sob / Ex Auro - Maria Keck & Tomaz Pačnik
10. 3. ned / Okello Dunkley - Standup comedy (18.00)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

4. 3. pon / KLT by Whiteman feat. GF 


PUNK-ROCK skupina treh generacij iz Trbovelj.

Ljubezen, zdravje, pravice pest. Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi? Voham dim in prah, kri teče mi. You can be Jewish. En hribček bom kupil. Danes, ko mi zjutraj ne diši kava, ko jutru sledi dolg dan. V povabilu piše, da se svetloba lomi v kristalih. Uporabila sem tebi sumljiv pasiv. Če bi kombiniral več, med sabo različnih začimb, bi ti postalo slabo. V tretjem letu komaj čakam četrtega. Vendar nosečnost traja le devet mesecev. Vseh devet mesecev?

Lačni smo, zato jemo na veliko. In igramo po okupiranem ozemlju. Vse je podpisano s pravilnikom. Datumi so dorečeni. Gledalci so manj zaželeni kot poslušalci. Razen, če je akter lep in butast. Ni butastih ljudi. So intelektualci, ki svoj visok IQ dobro skrivajo. Visoko? Relativno. Visoško? Visoška kronika, Agatha. Konec dvoumnih opisov nas in našega dela, konec ubijajočih podatkov. Lepo objektivno novinarstvo. Dobrodošli. Ne prižigajte nagrobnih sveč, da bi si prali vest.





◬ Na začetek

5. 3. tor / Electro Jirsch (AT) 

Elektro Jirschi is the essence of a long-time collaboration between Jörg Leichtfried (Fender Rhodes), Daniel "Booxy" Aebi (minimal drums) and Georg Buxhofer (bass). Their regular engagement in one of Vienna’s legendary nightclubs provided the group with the chance to grow and flourish musically.

Be it funky or atmospheric: Elektro Jirschi layer jazzy sounds over chamber music grooves. Musically as well as physically, the trio is quite compact: Booxy’s minimal drumset fits into a single suitcase which simultaneously serves as a bass drum.

Elektro Jirschi’s Special Edition is a quartet featuring renowned Bulgarian trumpeter Alexander Wladigeroff.





◬ Na začetek

6. 3. sre / Jazz - Luka Matič trio  


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Luka Matič trio



◬ Na začetek

7. 3. čet / Carina


Ljubljanska vokalno inštrumentalna punk 'n' roll zasedba Carina je s koncertom, ki se je 1. januarja letos zgodil v Menzi pri Koritu, začela vnovič krožiti po klubskih prostorih, ki se nahajajo v porečjih Ljubljanice in Save. Turneja Od Lublance do Save je torej oživljena. Na tem poslanstvu se kanimo Cariniki 7. februarja ustaviti v Prulčku, prisrčnem ter pristnem prizorišču na ljubih nam Prulah. Kjer že dolgo nismo bili. Na Prulah namreč. Nemara je minilo že vsaj deset let, ko smo nastopili na bivšem balinarskem igrišču na Špici, kar je tedaj zakuhal dramski umetnik in balinarski aktivist danes prav tako žal že pokojni Andrej Nahtigal. Tudi tokrat na Prule prihajamo z vso potrebno opremo,v popolni postavi in s standardnim programom, po vsej verjetnosti se pa zna zgoditi še kak dodaten popestrilni nastop. Bil bo četrtek, 7. februar, dan pred kulturnim praznikom, dan kasneje bo petek, potem sobota, pa nedelja ... . Torej idealne okoliščine da premaknete riti!



◬ Na začetek

8. 3. pet / Etno pulz - Balkan open: Ženski jam (20:30)


Enkrat mesečno sobotni Etno Jam – Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladateljica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Ženska balkanska duša.
In nežna in groba in
glasna in tiha in
vesela in tužna in
ljubeča in ....

Tokrat na odru balkanske ženske, pridite da proslavimo skupaj!
Ljubi moški vabljeni nas poslušat in uživat, v drugem delu pa se nam tudi pridružit na odru.

Z vami bodo:
Brigita Marko - vokal,
Tea Vidmar - vokal,
Vita Kobal - violina,
Nina Orlić - tolkala,
Jelena Soro - vokal, oboa

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.
Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.



◬ Na začetek

9. 3. sob / Ex Auro - Maria Keck & Tomaz Pacnik


EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik.

Maria Keck (Madžarska/Španija; ples/vokal) je diplomirala iz sodobne koreografije na Madžarski plesni akademiji (Hungarian Dance Academy) ter iz glasbene terapije (Master of Music Therapy) na univerzi v Alcalá de Henares. Razvila je svojo metodo poučevanja plesa, ki temelji na doseganju ravnovesja med učenjem različnih plesnih jezikov (flamenco, sodobni stili) in svobodnim, kreativnim ter osebnim izražanjem na terapevtski način.

Tomaz Pačnik (Slovenia; klavir) je že dolgo del tako slovenske, kot tudi mednarodne etno-jazz scene. Med vsemi projekti pa najpomembnejši še vedno ostaja glasbena skupina Jazoo, etno-jazz-fusion zasedbe, ki neprekinjeno deluje že skoraj 22 let. Tomaž Pačnik je leta 2002 končal Konservatorij za jazz in zabavno glasbo v Ljubljani ter kmalu zatem dobil številne ponudbe za sodelovanje z različnimi glasbeniki in skupinami.





◬ Na začetek

10. 3. ned / Okello Dunkley standup (18.00) 


Photo: Stefan Joham

Okello Dunkley is an American comedian from New York that has been living in Vienna, Austria since 2015. In anticipation of performing at the Edinburgh Fringe Festival in 2019, he’s put together a show life in a city that is not known it's niceness and why in the hell he decided to move to Vienna almost 4 years ago.

The topics range from, US life to raising German speaking American kids to being married to a Ukrainian wife to dating. This is a free entry donation based show, but please register to attend on Eventbrite.

This show is entirely in English





◬ Na začetek