25. februar - 2. marec (№9)

Pericopes

25. 2. pon / Pericopes (US/IT/FR)
26. 2. tor / Mišišipi - Jazzst Friends
27. 2. sre / Jazz - TiTiTi trio
28. 2. čet / Excite! Supershow #4
1. 3. pet / Barking Jacqueline
2. 3. sob / Primož Križaj

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

25. 2. pon / Pericopes (US/IT/FR) 


Pericopes +1 is a new addition to the project initiated by pianist Alessandro Sgobbio and saxophonist Emiliano Vernizzi. In 2012, they met American drummer Nick Wight and expanded the project to a trio, called "Pericopes+1".

Two years after releasing their debut trio album "These Human Beings", Pericopes+1 return with an inventive sophomore release, "Legacy". Since 2015, "These Human Beings" earned Pericopes+1 international attention and opened doors to new stages through five tours of EU, UK and USA. "Legacy" finds Pericopes+1 embracing a fresh musical palette inspired by alternative and popular culture, paying respect to the iconoclastic artists who bravely followed their creative vision.

“Wonderful, diverse music played flawlessly.” — Dave Liebman (Saxophone Legend)
“Three excellent musicians.” — Enrico Rava (ECM Artist)
“All the songs exhibit power and intention.” — Downbeat Magazine (USA)
“The trio works perfectly.” — Musica Jazz (IT)




◬ Na začetek

26. 2. tor / Mišišipi - Jazzst Friends


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.

Jazzst Friends



Jazzst Friends je novo sestavljena petčlanska skupina mladih glasbenikov. Zanima jih igranje jazz glasbe, spogledujejo pa se tudi z izvajanjem avtorskih del.

Zasedba:
Leon Firšt (klaviature),
Matjaž Skaza (bobni),
Janez Krevel (bas),
Grega Skaza (saksofon) in
Klara Veteršek (vokal, flavta).

Leon Firšt je eden najvidnejših slovenskih skladateljev mlajše generacije. Je avtor glasbe za muzikal Veronika Deseniška, prejemnik Prešernove nagrade UL ter zmagovalec mednarodnega tekmovanja iz kompozicije v Banaueju (Filipini) za skladbo The story of Ifugao. Trenutno zaključuje študij kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Matjaž Skaza deluje v zasedbi At-lastic trio, Andrej Toplišek trio ter sodeluje z znanimi imeni slovenske pop-rock glasbene scene. Trenutno se šola na Kärntner Landes Konservatoriumu v Celovcu, v razredu prof. Klemensa Marktla.

Janez Krevel igra v različnih zasedbah od klasike do jazza. Trenutno muzicira s triom Andreja Topliška, poučuje, deloval pa je tudi kot dirigent tamburaškega orkestra (zmagovalec na Državnem srečanju tamburašev in mandolinistov Slovenije 2016). Študira na Kärntner Landes Konservatoriumu v Celovcu, klasični kontrabas v razredu prof. Andree Gehring in jazz kontrabas v razredu prof. Ulricha Langhtalerja.

Grega Skaza deluje v raznih manjših jazz, pop zasedbah ter sodeluje z mnogimi Big Bandi po Sloveniji, med vidnejšimi sta zasedbi WCKD Nation in GB's Lab. Sicer je študent na Kärntner Landes Konservatoriumu v Celovcu v razredu prof. Michaela Eriana.

Klara Veteršek deluje v raznih manjših klasičnih, jazz, pop zasedbah, kot solistka pa je nastopila z Big Bandom Akademije za glasbo in Big Bandom RTV Slovenija. Trenutno je študentka flavte na Akademiji za glasbo v razredu prof. Mateja Grahka ter študentka jazz petja na Kärntner Landes Konservatoriumu v Celovcu v razredu prof. Caroline de Rooj.



◬ Na začetek

27. 2. sre / Jazz - TiTiTi trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

TiTiTi trio


Zasedba:
Jure Goršič - alt saksofon,
Jošt Drašler - kontrabas,
Vid Drašler - bobni.



◬ Na začetek

28. 2. čet / Excite! Supershow #4


Jam sessioni, kljub temu da so za nastopajoče in sceno izjemno pomembna in zabavna izkušnja, lahko hitro postanejo malce kaotični za poslušalke in poslušalce. Zato menimo, da z malce bolj organizirano verzijo tega lahko dosežemo kompromis, kjer se lahko glasbenice in glasbeniki še vedno zabavamo in improviziramo, obiskovalcem pa vseeno ponudimo pester in zabaven večer z veliko dobre glasbe v sproščenem vzdušju. Vabljeni!

Glasbeniki in glasbenice vabljeni! Supershow bo neke vrste bolj organizirani jam session večer, zavzemamo se da bi se na naši mali sceni čim bolj povezali in enkrat mesečno dobili na jamu, kjer se lahko spoznamo, družimo in kaj zaigramo. Bendi oz. posamezniki se bodo lahko prijavili prek spleta in nastopili v naključni ali organizirani zasedbi ter zaigrali skladbe, ki bodo ali vnaprej dogovorjene ali spontano izmišljene.

Večer se bo začel s kratko otvoritvijo benda gostitelja (cca 20 min), nato bo sledil jam. Jam bo potekal tako, da gostujoči band ostane na odru, prijavljeni pa se mu pridružijo (oz zamenjajo kakšnega člana) in skupaj zaigrajo.

Na spodnji povezavi joinite group, kjer se lahko prijavite na jam in se že vnaprej povežete z gostujočim bandom ter se dogovorite kaj bi zaigrali! Pričakuje se znanje svojega inštrumenta, katerega razen bobnov prinesite seboj. https://www.facebook.com/groups/939327686261375/



◬ Na začetek

1. 3. pet / Barking Jacqueline


Nova, sveža skupina Barking Jacqueline iz Krškega ki imajo za urco pripravljenega šusa, so ready za na oder …

Roman Milek - vokal / bass
Luka Gramc - kitare
Mirsad Šabić - bobni





◬ Na začetek

2. 3. sob / Primož Križaj


'Le hodi, sin moj, le hodi...' je ena od skladb, ki bo poleg drugih avtorskih pesmi odigrana na koncertu glasbenika Primoža Križaja. Komadi izražajo različne stile, kreativne načine interpretacije avtorjevih besedil, ki jih dopolnjujejo pestri aranžmaji benda. Lepo povabljeni na dobro dozo akustičnega popotovanja po življenju, ljubezni in zgodbah, v katerih se boste zagotovo prepoznali tudi vi.

Miha Friedrich - bobni
Jure Krafogel - bas
Luka Brnjić - harmonika & Klavir
Tadej Hribernik - električna kitara
Primož Križaj - vokal in akustična kitara




◬ Na začetek