18. - 23. februar (№8)

Spriritual Seasons

18. 2. pon / Skoraj tam
19. 2. tor / Spriritual Seasons (UA)
21. 2. čet / Excite! Jarc Gregorin Trio
22. 2. pet / Karma Klub (AT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

18. 2. pon / Skoraj tam 


Skoraj tam bo kmalu praznoval deseto obletnico delovanja. Osnovni namen benda je ustvarjanje in izvajanje izključno avtorske glasbe brez vnaprejšnjih žanrskih opredelitev. Vsi člani so imajo za sabo pestro glasbeno zgodovino, saj so sodelovali v celi kopici različnih zasedb od metalskih ekip preko big band orkestra do ska punk benda. Različna glasbena ozadja in tudi različni glasbeni okusi članov rodijo zanimive skladbe, ki so bile na koncertih vedno deležne dobrih ocen.

V Prulčku bodo tako predstavili izbor svojih najbolj prepoznavnih komadov ter tudi kakšno novost.





◬ Na začetek

19. 2. tor / Spriritual Seasons (UA) 


Spiritual Seasons - medieval, irish and scandinavian folk band from Kharkov, Ukraine. Repertoire of the group becomes bigger, there are songs from many countries like France, Germany, Finland, Scandinavia, Brittany, Auvergne. Performance of the group are accompanied by traditional dances and mini-master classes of the dancing.

Victor Smirnov - vocal, guitar, bouzouki, harp;
Anton Smirnov - block-flute, tin-whistle, the orchestral flute, bagpipe;
Papush Mikhailo - banjo, guitar, drums, vocal, bouzouki, irish bodhran;
Boguslavskaya Marie - violin, vocals;
Kovalevsky Alexander - bass guitar, vocal, soundmaster;
Movchan, Alexander - accordion;
Lidia Smirnova – irish & traditional dances.





◬ Na začetek

20. 2. sre / Jazz - Robert Jukič in basisti 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Robert Jukič in basisti 


  • Prvi del: Nastop dijakov Konzervatorija za jazz Kgbl Ljubljana pod mentorstvom Roberta Jukiča in kasneje samih mentorjev.
  • Drugi del: Robert Jukič trio opening in jamm
Slovenski basist Robert Jukič se zadnja leta več pojavlja na odrih tujih jazzovskih klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih. Seznam izvajalcev in skupin, s katerimi sodeluje, ne pozna meja, ne narodnostnih ne glasbenih. S svojim polnim zvokom je obogatil zvočne posnetke raznih zasedb in njihovih nazorov.





◬ Na začetek

21. 2. čet / Excite! JG3O - Jarc Gregorin Trio 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

JG3o 


JG3o / former Jarc Gregorin trio, now counting four members will be playing original songs in the eclectic genre of prog blues.

Ana Mezgec - violin
Jaka Jarc - guitar, vocals
Blaž Gregorin - drums
Janez Moder - bass




◬ Na začetek

22. 2. pet / Karma Klub (AT) 


Shortly after its founding in 2014, its first success came: its single "Stars" reached the top 10 of the radio sound portal charts after only two weeks, followed by the video release of their second single "Private Prophecy" and fourth place for just these in the Austrian Indie Charts. In July 2017 her second EP "3 out of 3" with accompanying comic appeared, the single "Tommy" could again place in the charts.

The members themselves like to refer to their music as "dance" - once you listen to one of their recordings, it quickly becomes clear what it means.



◬ Na začetek