28. januar - 2. februar (№5)

Moonlight Sky

29. 1. tor / Mišišipi - Moonlight Sky
30. 1. sre / Jazz - Lado Rebrek in New Hopes Trio
31. 1. čet / Excite! Oholo
2. 2. sob / Mel Camino (HR)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

29. 1. tor / Mišišipi - Moonlight Sky


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.

Moonlight Sky  


Slovensko fusion skupino Moonlight sky sestavljajo štirje vrhunski glasbeniki, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, ki so tudi skladatelji in aranžerji. Na glasbeni sceni, kjer navdušujejo z žanrsko raznoliko glasbo, so že 19 let.

Moonlight Sky je emocionalen, če igra hitro, zelo hitro, počasi ali zelo počasi. Vse se nekako postavi na svoje mesto. Vse dobi zvočni smisel, neko logiko, pa čeprav je bend sila nepredvidljiv in rad sredi skladb preseneča in vpeljuje takšne in drugačne vložki, spreminja tempo ter zvišuje in znižuje glasnosti.



◬ Na začetek

30. 1. sre / Jazz - Lado Rebrek in New Hopes trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

New hopes trio 


Lado Rebrek - kontrabas
Marko Petrušič - klavir
Enos Kugler - bobni



◬ Na začetek

31. 1. čet / Excite! Oholo 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Oholo 


Oholo je ena redkih zasedb v Sloveniji, pa tudi širše, ki z lahkoto spoji različne oblike jazza in afriških godb in jih pretvori v abstrakten zvok svobodne improvizirane glasbe, z zvrhano mero groovea. Oholo so čista, ognjena energetska bomba svobodne improvizirane godbe.

Zasedbo tvorijo predstavniki mlajše generacije glasbenikov, ki se gibljejo v svetu sodobnih glasbenih tokov znotraj jazza, free jazza, free folka, pa tudi noisa in hardcorea. Z resnim, študioznim in raziskovalnim pristopom se trudijo glasbene vzorce iz preteklosti sprevračati v sodoben zvok, pri čemer se neizmerno zabavajo.

Jure Boršič - alt saksofon
Andrej Fon - klarinet, tenor saksofon
Marko Jenič - violina
Andrej Boštjančič - Ruda / el. kitara
Tomaž Grom - kontrabas
Jošt Drašler - kontrabas
Vid Drašler - bobni





◬ Na začetek

2. 2. sob / Mel Camino (HR) 


Mel Camino je avtorska zasedba iz Hrvaške Velike Gorice, ki je svojo glasbeno zgodbo začela leta 2006. Od takrat se je z manj postanki odigrali več kot 100 koncertov, kjerkoli je izkoristil priložnost - od številnih barov, klubov in festivalov do nekaterih bolj znanih koncertov IN Music, Kulturna tovarna, Mokrišče v eksploziji Great Rock, Rock Off Festival in številna druga mesta.

Njihove pesmi so že vrsto let redno vključene v radijske oddaje, video posnetke na vseh televizijskih postajah, vključno z HRT.

Skupina, ne glede na občasne medijske utripe, večinoma preide pod radarji: Zlatko Majsec (vokal, pevec), Vid Križanić (bas), Viktor Grabar (kitara), Tomislav Tonković (kitara) in Zoran Smoljanović (boben). Po koncertu ljudje pogosto pravijo, da je bil njihov zvok veliko boljši od njihove prisotnosti.




◬ Na začetek