21. - 26. januar (№4)

PleteRi

21. 1. pon / Artel - odpovedan
22. 1. tor / Mišišipi - Recipe for Disaster
23. 1. sre / Jazz - Mirko Cisilino trio
24. 1. čet / Excite! Kozmične Vrane
25. 1. pet / The Jammocrats
26. 1. sob / PleteRi (HR)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

21. 1. pon / Artel 


Phil James (glas, kitara)
Marko Petrušič (klaviature)
Jaka Predalič (kitara)
Manca Krivec (alt saksofon)
Jan Kmet (bobni)
Tomaž Dobravc (bas kitara)

ARTEL igrajo električno glasbo za telo in duha - mnogoterih zvrsti - od swinga do punka in spet nazaj skozi jazz rock in reggae. In včasih; se vse razspusti v raznobarvni kaos.

ARTEL play electric music for the mind and body of many kinds from swing to punk and back again through jazz rock and reggae and sometimes it all descends into chaos of many colours. The current line-up: drums, bass, alto sax, keyboards, 2 guitars, vocals, duck.

◬ Na začetek

22. 1. tor / Mišišipi - Recipe for Disaster 


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.◬ Na začetek

23. 1. sre / Jazz - Mirko Cisilino trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.◬ Na začetek

24. 1. čet / Excite! Kozmične Vrane 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.◬ Na začetek

25. 1. pet / The Jammocrats 


Vabljeni na koncert skupine The Jammocrats! Zabaval vas bo star band z mlado dušo, in sicer bo to prvi špil z novim bobnarjem. Igrajo mešanico funka, soula, bluesa, rocka, pa še kakšna začimba se najde vmes. Odvisno od občutka, pa znajo tudi kako improvizacijo izpeljat.
Njihovi koncerti so tudi poučni, tako se boste lahko naučili makedonsko azbuko, izvedeli kaj imajo skupnega kokos in čebele in zakaj ljubezen ne deluje čist... Vas zanima?

Zasedba:
Bobni - Miha Bovha
Bas kitara, back vokali - Milivoj Sečan
Lead kitara, back vokali - Dejan Gavrilovski
Ritem kitara, vokal - Vlado Milošević

◬ Na začetek

26. 1. sob / PleteRi (HR)  


Rock bend PleteRI je osnovao gitarist Tomislav Maslak 2013. godine. Bend je proteklih godina skupio veliko iskustvo i zavidan broj nastupa (178) po festivalima, klubovima, moto susretima,raznim manifestacijama i humanitarnim koncertima te velik broj puta i kao predgrupa afirmiranim hrvatskim i stranim izvođačima (Opća Opasnost, Hladno Pivo, Prljavo Kazalište, Atomsko Sklonište, Let 3, Željko Bebek, Crvena Jabuka, Belfast Food, Kawasaki 3P, S A R S, Brkovi,…) istovremeno radeći na autorskim pjesmama. 2014. godine snimljene su prve četiri autorske pjesme koje su svoje mjesto našle i u eteru velikih radio postaja na ponos benda i fanova,a par spotova i na televiziji. U jesen 2016. izdali smo svoj prvi album, pod nazivom “Budi što želis”, koji planiramo predstaviti široj publici u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tomislav Maslak – ritam gitara i back vokal
Niko Petković – vokal
Matija Lukanić – lead gitara
Sven Marenković - bas gitara
Mladen Popović Plopy - bubanj


◬ Na začetek