14. - 19. januar (№3)

Junema

14. 1. pon / Junema
16. 1. sre / Jazz - Luka Zavišič Trio
17. 1. čet / Supershow #3
18. 1. pet / 11. Balkan Open Jam - Turkish delight
19. 1. sob / Stefano De Stefano (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

14. 1. pon / Junema


Smo šestčlanska skupina iz Ljubljane. Žanrsko se težko opredelimo, saj okus članov zajema raznolike glasbene zvrsti; stapljamo elemente pop uzikaličnosti, bossa nove, kantavtorskih pripovedi, latino zvočnih nians, koketiramo pa tudi z alternativno-rockovskimi glasbenimi vzgibi.

»Skupina je v talilnem loncu več žanrskih prepletov uspešno stkala svojevrstno glasbeno izkaznico sebi lastne identitete, ki te žanre učinkovito premošča in jih združuje v odprt ter silno spravljiv medsebojni dialog« (Aleš Podbrežnik, Rockline.si).

Navdih za glasbeno ustvarjanje črpamo iz temeljnih eksistencialnih vprašanj, kot so smisel življenja, odnos med moškim in žensko, mesto človeka v naravi, ter iz različnih čustvenih stanj. Pod intimna in pripovedna besedila, ki so nastajala skoraj desetletje in niso vedno na prvo žogo, se podpisuje kitarist Luka Snoj.

»Nežin vokal nenehno prevzema poslušalca z izpovedno milino in krhko, skorajdadeviško, nežnostjo« (Aleš Podbrežnik, Rockline.si).

Neža Trošt - vokal
Luka Snoj - akustična in klasična kitara
Marko Ovčak - električna kitara in spremljevalni vokal
Blaž Vehar - bas kitara
Anže Sitar - bobni
Luka Hočevar - klaviture






◬ Na začetek

16. 1. sre / Jazz - Luka Zavišič Trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Luka Zavišič Trio


Luka Zavišič - klavir
Erik Čebokli – bas kitara, kontrabas
Aljoša Bolje – bobni, tolkala

Luka Zavišič Trio je jazz skupina, ki jo od ustanovitve septembra 2014 vodi pianist Luka Zavišič. Trio dopolnjujeta basist Erik Čebokli in Aljoša Bolje na bobnih. Vodja skupine sklada in skupaj z ritem sekcijo izvaja lastne kompozicije ter igra priredbe skladb znanih jazz in fusion avtorjev. Trio je septembra 2015 izdal svoj prvi album.




◬ Na začetek

17. 1. čet / Supershow #3


Jam sessioni, kljub temu da so za nastopajoče in sceno izjemno pomembna in zabavna izkušnja, lahko hitro postanejo malce kaotični za poslušalke in poslušalce. Zato menimo, da z malce bolj organizirano verzijo tega lahko dosežemo kompromis, kjer se lahko glasbenice in glasbeniki še vedno zabavamo in improviziramo, obiskovalcem pa vseeno ponudimo pester in zabaven večer z veliko dobre glasbe v sproščenem vzdušju. Vabljeni!

Glasbeniki in glasbenice vabljeni! Supershow bo neke vrste bolj organizirani jam session večer, zavzemamo se da bi se na naši mali sceni čim bolj povezali in enkrat mesečno dobili na jamu, kjer se lahko spoznamo, družimo in kaj zaigramo. Bendi oz. posamezniki se bodo lahko prijavili prek spleta in nastopili v naključni ali organizirani zasedbi ter zaigrali skladbe, ki bodo ali vnaprej dogovorjene ali spontano izmišljene.

Večer se bo začel s kratko otvoritvijo benda gostitelja (cca 20 min), nato bo sledil jam. Jam bo potekal tako, da gostujoči band ostane na odru, prijavljeni pa se mu pridružijo (oz zamenjajo kakšnega člana) in skupaj zaigrajo.

Na spodnji povezavi joinite group, kjer se lahko prijavite na jam in se že vnaprej povežete z gostujočim bandom ter se dogovorite kaj bi zaigrali! Pričakuje se znanje svojega inštrumenta, katerega razen bobnov prinesite seboj. https://www.facebook.com/groups/939327686261375/



◬ Na začetek

18. 1. pet / 11. Balkan Open Jam - Turkish delight


Enkrat mesečno sobotni Etno Jam – Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladateljica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

Obkroženi vonjem lokuma in črnega čaja se sprehajamo od Marmarskega do Črnega morja. Z obrobja Balkana poslušamo Azijske zapeljujoče ritme. Z zvoki glasbe bomo preživeli noč v Istanbulu.

Po tem se pa tradicionalno razširimo po celem Balkanu.

Na odru z nami bodo:
Gašper Selko - trobenta
Aleksander Kuzmić - kitara
Matija Kuzman - perkusije
Jelena Soro - oboa, vokal

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

Vstop prost!



◬ Na začetek

19. 1. sob / Stefano De Stefano (IT)


Stefano De Stefano is An Early Bird, a songwriter based in Italy aimed to craft heartfelt songs for bold-hearted people. His career started 10 years ago as frontman of the Italian indie band Pipers, who released 3 records that brought the band to the attention of NME, Rockol, Rai, XFM, Balcony Tv, MTV and Virgin Radio.

◬ Na začetek