11. - 16. februar (№7)

Foto: Maša Kores

11. 2. pon / Zajtrk duo
12. 2. tor / Mišišipi - KUG kvartet
13. 2. sre / Jazz - Tilen Gavranovič kvartet
14. 2. čet / Excite!

15. 2. pet / Ena Prulčkova obletnica
15. 2. pet / Otvoritev razstave Maše Kores - Zapuščeno ob 19h
15. 2. pet / JAL (Novi Sad)

16. 2. sob / Stefano Minder (CH)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

11. 2. pon / Zajtrk duo 


Zajtrk sestavljata Laura Krajnc (violina, vokal) in Sven Horvat (kitara). Izdala sta album z naslovom Pričutenja. Glasbeni žanr Zajtrka je zelo širok, saj se njuni komadi dotikajo etno-folka, jazza, bluesa, okusnega popa, ponekod tudi malo flamenka in stoner rocka.

Tako kot na odrih igrata tudi na ulicah. Besedila so večinoma v slovenščini, teme pa segajo od družbeno kritičnih in satiričnih tem, do liričnih in humornih besedil. Svoj nastop rada začinita tudi z malce teatra. Lačni želodčki naj pridejo prisluhnit uglasbenim prigodam, nezgodam in pripovedkam, odi soncu in luni ter ljubezenskim, ne-ljubezenskim in sploh ne ljubezenskim pesmim. Pa še kaj.





◬ Na začetek

12. 2. tor / Mišišipi - KUG kvartet


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.

KUG kvartet 


Band sestavljajo štirje mladi študenti graške jazz univerze. Tokrat bo program vseboval dela znanega jazz komponista, Theloniusa Monka. Kot bi si verjetno želel skladatej tudi sam, bodo le ta prirejena na svojevrsten in povsem unikaten način.

Lenart De Bock - alt sax
Sara Ester Gredelj - klavir
Nina Korošak Serčič - bobni
Jernej Vindšnurer - kontrabas



◬ Na začetek

13. 2. sre / Jazz - Tilen Gavranovič kvartet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Tilen Gavranovič kvartet 


Tilen Gavranovič - Kitara,
Aleksander Sever - Vibrafon,
Jernej Vindšnurer - Kontrabas,
Luka Matić - Bobni

Glasbena skupina, povezuje ne samo zvoke vibrafona, kitare, kontrabasa in bobnov ampak tudi prijatelje iz srednje šole, ki so zaradi študija raztroseni po različnih krajih v Evropi. S projektom Commuters bodo predstavili avtorsko glasbo in priredbe kompozicij tujih avtorjev.



◬ Na začetek

14. 2. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.




◬ Na začetek

15. 2. pet / Ena Obletnica Prulčka 


Otvoritev razstave Maše Kores - Zapuščeno (ob 19h)

Vabimo vas na razstavo mlade fotografinje Maše Kores, kjer boste lahko videli prav posebne fotografije; fotografije zapuščenih lokacij, fotografirane po Evropi. Maša najraje raziskuje zapuščene bolnice, cerkve in gledališča.

Maša Kores, fotografinja iz Ljubljane, se je s fotografijo začela ukvarjati leta 2008, po tem, ko je v Ljubljani odkrila zapuščen hotel Bellevue. Ker jo je Slovenija omejevala, se je podala na pot po Evropi. Tako, kadar ji le dopušča čas raziskuje in fotografira zapuščene objekte. Najraje ima bolnice, gledališča in šole. Njeni motivi so nadrealistični, včasih temačni, a nikoli dolgočasni Te prostori so tako rekoč idealen kraj, kjer človek pozabi na realnost, kjer je pomemben samo vsak naslednji korak in naslednji motiv.

Maša zase pravi, da rada raziskuje, privlači jo neznano, prepovedano..v zapuščenih prostorih pa jo med drugim privlači tudi vonj.. vonj zgodovine.. vonj preteklosti.



◬ Na začetek

15. 2. pet / JAL (Novi Sad) 


The band JAL (Josip A Lisac), was formed in 2009 in Novi Sad, Serbia. The initiator of the idea, also the singer, songwriter and composer of most songs was Vedran Ferizović, while the band signed all the arrangements. JAL , brings together musicians of different music styles and affinity, and therefore their music can’t tame some of our famous lines of rock and roll, yet the bulk of creativity relies on a ska / reggae forms and rhythms. Musical styles which in contact with each other achieves unique possibilities of the twenty-first century alternative music, are also rock, blues, folk, jazz, punk and mainly Balkan ska.

Ferizovic Vedran - Vokal,Gitara (vocal, guitar)
Ratko Madžar - Vokal,Gitara (vocal, guitar)
Dejan Zec - Bas gitara (bass guitar)
Predrag Milojkovic Gumeni - Bubnjevi (drums)
Božidar Maletić - Klavijature (keyboard)
Nemanja Sovtić - trombon (trombone)
Sandra Dropo Ramaji - Vokal, saksofon (vocal, saxophone)





◬ Na začetek

16. 2. sob / Stefano Minder (CH) 


Through his continuing musical pursuits, Stefano is constantly looking for ways to use his talents to open the eyes of his audience to experience new colors and new worlds. In his own words: "The voice is an all-powerful instrument, capable of expressing deep feelings that perhaps no other musical instrument can do. It is directly connected with the soul and becomes the audible expression of it. It converts the invisible into visible, creates new sounds and colors, transforms emotion into music. The voice is a tool to discover, subject to continuous evolution and expansion; expansion that goes beyond our imaginable limits."




◬ Na začetek