Srečno novo leto! (№1)


Dragi ljubitelji glasbe, umetnosti in Prulčka. Za nami je produktivno leto z neverjetnimi 250 dogodki. Hvala vsem vam, ki pridete na Prijateljevo ulico s svojo glasbo, umetnostjo in dobro voljo. Leta 2019 se bomo še naprej trudili, da se vsi lahko počutimo kot doma.

3. 1. čet / Excite! Grizl - odpovedan
5. 1. sob / Flaster
6. 1. ned / Π-Jammies ob 19h!

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

3. 1. čet / Excite! Grizl


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

5. 1. sob / Flaster 


David Vezjak – kitara, vokal
Tomi Erceg – bas
Matjaž Lorber – bobni

Po več kot 25ih letih igranja po različnih glasbenih zasedbah, je Vezjak ustanovil band Flaster. Band se je usmeril v rock in funk glasbo, v njihovih lastnih skladbah pa je čutiti tudi druge zvrsti. Marca 2018 so izdali svoj prvi CD s preprostim naslovom Flaster, ki ga je izvrstno sproduciral Danilo Ženko. Posebnost plošče je, da je bila posneta v enem samem vikendu, brez nepotrebnih nasnemavanj, zaigrana v stilu “schweinchor”, se pravi, vsi hkrati. Kot se je to počelo včasih. Na tako posnet način, daje CD poslušalcu neko garancijo, da bo tudi v živo slišal enako dinamično glasbo, kot jo sliši na posnetem mediju. Da ne bo nič manjkalo.

Band odlikuje odličen groove in preprostost, vendar ne plehkost komadov. V izogib virtuoznim solo izletom, je band dal povdarek na celovitost, na skupno dihanje, da poslušalec tako, nenamerno, začne tapkati z nogo ob tla. Besedila so všečna, humorna in poslušalcu blizu. Torej srčna, na momente opisujejo tudi socialno stanje.





◬ Na začetek

6. 1. ned / Π-Jammies 


Po dolgem premoru se vrača stara zasedba z novim imenom Π-Jammies!

Je skupina brez jasne glasbene opredelitve. Kar igrajo bi najlažje opisali s predznakom jazza, nemalokrat pa se njihova glasba dotika tudi področij klasike, ljudske, včasih zabavne ter predvsem sodobne improvizirane glasbe.

S heroinsko dozo ustvarjalnosti, popolno svobodo in pogostimi popotovanji v tudi njim neznana glasbena območja poskrbijo za priložnost, ki ni nikoli nič več kot le - enkratna.

Vabljeni na najbolj nor nedeljski pižama party v mestu!

Zasedba:
Matija Marion - alt sax
Tadej Šepec - tenor sax
Tobija Hudnik - el.kitara
Primož Podobnik - bobni
Jošt Lampret - el. bas, kontrabas




◬ Na začetek