52. teden: 24. - 29. december

Jure Pukl

25. 12. tor / KI - Makedonija
26. 12. sre / Jazz - Jure Pukl & Friends
27. 12. čet / Excite! J. Erič, M. Ribarič, G. Peršl
28. 12. pet / Urban Pulz in Razpaljot
29. 12. sob / Ješča Vešča

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

25. 12. tor / KI - Makedonija


Ki is an electro pop band from Macedonia. It was formed at the beginning of 2015. Unparalleled sound, experimentation and playing with musical styles and subtleties, transmitted with authentic texts, is the main feature of this new band with its own goals.

Ki built their reputation with their appearance at Demo Fest in Banja Luka in 2016, where although it did not win one of the winning venues, succeeded in picking up a number of positive criticisms from the Balkan media. As a winner of the mini guitar festival in Vranje, the band performed and at the same time won the 51st of Zajecar's Guitar Festival, known as the oldest and one of the most influential festivals with the longest tradition very important for rock culture in the Balkans and overall Europe.

Aleksandar Kraljevski - Vocal / Guitar
Milos Kraljevski - Drums
Andrej Dimkovski - Bass guitar
Stefan Ilievski - Keyboard





◬ Na začetek

26. 12. sre / Jazz - Jure Pukl & Friends 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Jure Pukl & Friends


"Pukl združuje veščine, dušo in željo po dogodivščinah, kar je že od začetka gnalo razvoj džeza, ter je vzhajajoča zvezda nove kreativne generacije, ki energično pelje glasbo v svoje drugo stoletje,"
John Fordham / Guardian.

Leta 2015 je Jure Pukl je prejel nagrado Prešernovega sklada za ustvarjanje jazzovske glasbe v in za številne nastope ter sodelovanja z mednarodnimi umetniki.

Jure Pukl - saksofon
Nikola Matošić - kontrabas
Howard Curtis - bobni
Saša Mutič - klavir





◬ Na začetek

27. 12. čet / Excite! Julijan Erič, Miha Ribarič, Gašper Peršl


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.


Julijan Erič, Miha Ribarič, Gašper Peršl 


Julijan Erič - kitara, vokal
Miha Ribarič - bas kitara
Gašper Peršl - bobni



◬ Na začetek

28. 12. pet / Urban Pulz in Razpaljot


V Prulček se vrača Urban Pulz - alternativni rock band iz Ljubljane, ki bo predstavil svoj prvi album "Amazing Day".

Bend sestavljajo: Alan Šćuric (vokal / kitara); Toni Šemerl (bas kitara); Matic Križaj (kitara / back vokal) in Robert Fritsch (bobni).

Lansko jesen so se predstavili s prvim singlom in videospotom "Amazing Day", a 3. Novembra letos so premierno predstavili prvi album istega naziva. Album je že na voljo na vseh boljših spletnih kanalih (iTunes, Deezer, Spotify, Tidal...) in je poln energičnega Urban Pulz zvoka z globokimi basi, pokajočimi bobni, glomaznimi kitarami in dramatično-melodičnimi vokali. Avtorja glasbe sta Alan in Toni, besedila podpisuje Alan.

Skupaj z albumom, fantje so predstavili drugi videospot "Again", posnet v inovativni 360 tehniki, ki gledalcu omogoča, da se s pomočjo VR očal "sprehaja" po sceni in začuti Urban Pulz od blizu. Urban Pulz predstavlja svoj prvenec širši publiki preko spletnih kanalov, radia in s špili v živo, kje Urban Pulz vedno znovaj navdišujejo.



Razpaljot 


Rock skupina Razpaljot je peterica glasbenih navdušencev iz okolice Logatca. Band sestavljajo:
Nejc Rupnik (vokal), 
Nace Nagode (kitara), 
Dejan Lušina (bobni), 
Klemen Eržen (kitara) 
Urban Brenčič (bas kitara)

Ekipa se je po pravem spletu 'nakjučij' formirala leta 2013 z namenom občasnega preigravanja priredb. Članom kmalu to ni bilo dovolj, tako da so začeli z ustvarjanjem lastne glasbe, ki je nemalokrat slišana tudi na radijskih valovih. V juliju 2016 so izdali svoj prvi singel z naslovom Operacijski sistem, konec leta 2016 pesem z naslovom Misel in kasneje še Zaokroži ter Idejam dovoli. Trenutno je posnetih pet avtorskih pesmi, nastajajo pa tudi že nove, ki jih band namerava uvrstiti na svoj prvenec.

Tako se band na odrih predstavlja z avtorsko glasbo kot tudi z nekaj priredbami bandov kot so: Kings of leon, Foo fighters, Muse, Arctic monkeys… V planu je odigrati čim več koncertov, se s tem predstaviti čim večji publiki. Tokrat bodo premjerno predstavili 3 nove avtorske komade.





◬ Na začetek

29. 12. sob / Ješča Vešča 


Dolenjska etno swing zasedba Ješča vešča vas ponese v čase črnobelih televizorjev in gramofonskih plošč.

Skupino Ješča vešča sestavljamo ljubiteljski glasbeniki iz različnih krajev Dolenjske. Repertoar Ješče vešče obsega znane in manj znane skladbe različnih glasbenih zvrsti, zlasti pa ciganski swing, jazz standarde, country, klezmer. Skratka glasbo, ki je ne slišite več na radiu.

Skupina ustvarja tudi avtorske skladbe, v katerih se prepletajo omenjene glasbene zvrsti, ki smo jim dali skupni imenovalec "etno swing".




◬ Na začetek