7. - 12. januar (№2)

Ogenj

7. 1. pon / Rookie
8. 1. tor / Mišišipi - Pokhemoni
9. 1. sre / Jazz - Sound in Time Trio
10. 1. čet / Excite! J. Erič, M. Ribarič J. Cesar
11. 1. pet / Ogenj (HR)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

7. 1. pon / Rookie


Vid Pregelj - vokal
Žiga Čuk - kitara
Tine Krkoč - kitara
Patrik Kobal - bass kitara
David Škrlj - bobni
Urban Repič - klaviature

Skupina Year of the Rookie je naslednik glasbene scene v Ajdovščini in je nastala leta 2017. Bend ima šest članov kar povzroči tudi mešanje glasbenih stilov in okusov. Vsi vplivi se združijo v zanimiv koktejl posledica katerega so njihove avtorske pesmi. Našli so se predvsem v indie in alter rock-u.

Bend poskuša navigirati med velikani preteklosti in modernimi trendi v popularni glasbi. Pesmi obravnavajo tematike odraščajočih mladih odraslih in svetovnih problemov in trendov.
◬ Na začetek

8. 1. tor / Mišišipi - Pokhemoni 


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.

Pokhemoni 


Pokhemoni je potentna improvizatorska zasedba nabrana z vseh vetrov; njihov background nosi predikate jazza, klasike, etna in sodobne glasbe. Glasbene parametre vsakič odkrivajo v novih konstruktih - ladja pristaja na Marsu 5. vzporedne dimenzije.

Tadej Šepec: tenor sax
Blaž Avsenik: klaviature
Primož Podobnik: bobni
Jošt Lampret: e.bas◬ Na začetek

9 1. sre / Jazz - Sound in Time Trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Sound in Time Trio 


Blaž Švagan - tenor saxophone
Peter Smrdel - double bass
Žiga Smrdel - drums◬ Na začetek

10. 1. čet / Excite! J. Erič, M. Ribarič J. Cesar 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Julijan Erič - gitara, vokal
Miha Ribarič - bas kitara
Jože Cesar - bobni◬ Na začetek

11. 1. pet / Ogenj (HR) 


Ogenj je bend koji je nastao krajem 2015, kao želja nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u glazbu, stvoriti vesele pjesmuljke koji slave život i sve oko njega. Život samih glazbenika pretočen je u stvaralaštvo Ognja. Od kajkavskih tekstova koji govore o ljubavi, do veselih punk/polka poskočica mirnih blues i country tonova smiraja i teškoće života.

Ant Ruth - bisernica, gitara, vokali
Filip Kušnjer - gitara, back vokali
Denis Kuzel - bubanj
Nikola Terzić - bas, back vokali
Tara Knežević - prva violina


Ogenj - Lepa Mara (official) from Empty_grave on Vimeo.◬ Na začetek