51. teden: 17. - 22. december

Jeannette

17. 12. pon / Vokalna skupina Aria
18. 12. tor / Kadenca - Acoustic Dialogue - odpovedan
19. 12. sre / Jazz - Peter Ugrin kvartet
20. 12. čet / Supershow #2
21. 12. pet / Jeannette
22. 12. sob / White Blackout!

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

17. 12. pon / Vokalna skupina Aria 


Vokalno skupino Aria sestavljajo dobovska dekleta, sopranistki Sara Tomić in Anja Bogovič, mezzosopranistka in vodja Katja Bogovič ter altistki Ela Urek in Anja Tomše. Dekleta redno koncertirajo ter sodelujejo na kulturnih prireditvah širom po Sloveniji in izven meja naše države. Izvedle so kar nekaj samostojnih koncertov, akustičnih glasbenih večerov ter sodelovale z glasbeniki ter glasbenimi zasedbami kot so kitarist Robi Petan, skladatelj Tine Bec, zborovodkinja Monika Fele, Gasilski pihalni orkester Loče in Klapa Šufit iz sosednje Hrvaške. V novembru 2015 so se prvič udeležile Regijskega tekmovanja odraslih vokalnih zasedb in osvojile srebrno odličje, novembra 2016 so na tematskem regijskem tekmovanju Sozvočenja prejele posebno priznanje za zanimivo sestavo sporeda ter nagrado za najperspektivnejšo zasedbo. Leto 2017 je bilo še posebej intenzivno - na Pesmi Posavja so osvojile prehodni pokal kot najzanimivejša zasedba revije, na Regijskem tekmovanju v Celju srebrno plaketo, na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Bratislavi pa so prejele zlato priznanje. So prejemnice priznanja Krajevne skupnosti Dobova za izredne dosežke na področju zborovskega petja.

Na tokratnem koncertu pa bo na repertoarju slovenska glasba! Zapeli in zaplesali boste lahko ob melodijah vsem nam dobro znanih izvajalcev, kot so Vlado Kreslin, Siddharta, Mi2, Hazard in mnogih drugih. Za instrumentalno spremljavo bodo poskrbeli Matic Kovačič na saksofonu, Robert Petan na kitari in Nejc Rožman na tolkalih.





◬ Na začetek

18. 12. tor / Kadenca - Acoustic Dialogue


Nov cikel nastopov v Prulčku -- Kadenca. Jošt Lampret je pripravil izbor bendov z mlado ustvarjalno energijo in nestandardnim pogledom na glasbene standarde. Uvertura bo set koncertnega programa (traja približno 60 min), po pavzi pa se vse skupaj prelije v neponovljiv jam session.

Acoustic Dialogue je instrumentalna zasedba, ki združuje znanje štirih glasbenikov. Posebnost je vsekakor klasična kitara, ki se zunaj naravnega habitata druži z bobni, z basovsko kitaro in s klaviaturami. Na ta način zasedba ponuja pester nabor različnih glasbenih zvrsti, od klasične glasbe in flamenka do jazzovske improvizacije, zaslediti pa je tudi vpliv popa in rocka. Zasedba Acoustic Dialogue se, neobremenjena z žanrskim etiketiranjem, predstavlja z raznolikim avtorskim programom in na slovensko glasbeno sceno prinaša novost in svežino.

O sodelujočih glasbenikih:

Marko Smiljanić je idejni vodja in pobudnik projekta. Akademsko izobraženi glasbenik želi znanje klasične kitare preseliti izven klasičnih koncertnih odrov in, zzdruževanjem instrumentov iz različnih glasbenih zvrsti, obogatiti in razširiti zvočno sliko, ki jo po navadi pripisujemo klasični kitari. Natančno poznavanje instrumenta mu omogoča, da kot avtor skladb vstopa tudi v svet skladanja.

David Križaj je prostočasni pianist, ki se je vrsto let kratkočasil v idrijskem kolektivu Divje Jezero in z njim posnel tudi dva albuma. V tem času je nanizal sodelovanja v številnih žanrsko raznolikih priložnostnih zasedbah, od katerih se je najdlje obdržala naveza Lube Duše. Od nedavnega obiskuje tudi ljubljanski konservatorij, smer jazz klavir.

Bobnar Tilen Zakrajšek raznoliko znanje na področju svojega inštrumenta razkazuje v vrsti različnih glasbenih zasedb. Že iz seznama projektov, pri katerih je sodeloval in še sodeluje, je moč razbrati, za kako raznovrstnega bobnarja gre: od njegovega lastnega funk-fusion projekta s preprostim imenom Tilen Zakrajšek project, kjer se preizkuša tudi kot avtor, do igranja z orkestrom Big Band RTV in s simfoničnim orkestrom RTV. Kot studijski glasbenik je do vrhunskih izdelkov pomagal že mnogim, kot pedagog pa široko akademsko znanje širi tudi med drugimi.

Basist Janez Moder se je z glasbo profesionalno začel ukvarjati leta 2000, ko je bil med ustanovitelji fusion skupine Moonlight Sky. Dela kot izvajalec, avtor in aranžer glasbe, pa tudi kot glasbeni pedagog in session glasbenik. Že vrsto let je aktiven član slovenske glasbene scene, razpon žanrov skupin in projektov, pri katerih je sodeloval, pa je širok in obsega etno in svetovno glasbo, pop, jazz, rock in blues.




◬ Na začetek

19. 12. sre / Jazz - Peter Ugrin kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Peter Ugrin - violina
Nikola Matošić - kontrabas
Aleš Ogrin - klavir
Ratko Divjak - bobni



◬ Na začetek

20. 12. čet / Supershow #2


Jam sessioni, kljub temu da so za nastopajoče in sceno izjemno pomembna in zabavna izkušnja, lahko hitro postanejo malce kaotični za poslušalke in poslušalce. Zato menimo, da z malce bolj organizirano verzijo tega lahko dosežemo kompromis, kjer se lahko glasbenice in glasbeniki še vedno zabavamo in improviziramo, obiskovalcem pa vseeno ponudimo pester in zabaven večer z veliko dobre glasbe v sproščenem vzdušju. Vabljeni!

Glasbeniki in glasbenice vabljeni! Supershow bo neke vrste bolj organizirani jam session večer, zavzemamo se da bi se na naši mali sceni čim bolj povezali in enkrat mesečno dobili na jamu, kjer se lahko spoznamo, družimo in kaj zaigramo. Bendi oz. posamezniki se bodo lahko prijavili prek spleta in nastopili v naključni ali organizirani zasedbi ter zaigrali skladbe, ki bodo ali vnaprej dogovorjene ali spontano izmišljene.

Večer se bo začel s kratko otvoritvijo benda gostitelja (cca 20 min), nato bo sledil jam. Jam bo potekal tako, da gostujoči band ostane na odru, prijavljeni pa se mu pridružijo (oz zamenjajo kakšnega člana) in skupaj zaigrajo.

Na spodnji povezavi joinite group, kjer se lahko prijavite na jam in se že vnaprej povežete z gostujočim bandom ter se dogovorite kaj bi zaigrali! Pričakuje se znanje svojega inštrumenta, katerega razen bobnov prinesite seboj.

https://www.facebook.com/groups/939327686261375/




◬ Na začetek

21. 12. pet / Jeannette 


Jeannette so klavirska harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples! V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov, ki v pariški zdolgočasenosti hrepenijo po svobodi, do nemirnih rokerjev, ki skozi glasbo privrejo na prostost.

Repertoar zajema skladbe iz vseh koncev sveta, od sanjavih poletnih večerov v Moskvi, do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf. V svojstvenem glasbenem stilu so se lotili avtorskega ustvarjanja in posneli prvo skladbo z naslovom Permanentno moj. Na SAZAS-ovem natečaju SpotVizija 2017 je bila njihova skladba izbrana in nagrajena s snemanjem videospota, ki so ga Jeannette snemali v Rogaški Slatini in je že na voljo za ogled.

V letošnjem letu pripravljajo nove avtorske skladbe in zgoščenko, katere izid je predviden v letu 2019. Vabljeni na koncerte Jeannette! La Vie Est L'amour!

Barbara Rehar - vokal
Sandi Kampuš - bobni
Alan Haidar - kitara in ustna harmonika
Aleš Boroš–Barni - bas kitara
Boštjan Letnar-klavirska harmonika





◬ Na začetek

22. 12. sob / White Blackout! 


White Bloackout je mladi band iz okolice Škofje Loke. Skupaj ustvarjajo glasbo že skoraj dve leti. Igrajo izključno avtorske komade v okvirih rock, reggae in hard rock žanra.

Guitar/Vocals: Rok Cerar
Bass: Domen Ambrož
Drums: Maj Kobilica



◬ Na začetek